Honkbal

Koninkrijksteam U18 plaatst zich voor Super Round WK

Mees Robberse was uitblinker in de 9-0 overwinning op Zuid-Afrika (Foto: WBSC)

Koninkrijksteam U18 plaatst zich voor Super Round WK

Team Kingdom of the Netherlands heeft zicht tijdens het WK U18 geplaatst voor de Super Round en hoort daarmee bij de top 6 landen van de wereld. In de laatste wedstrijd van de groepsfase werd op woensdag Zuid-Afrika met 9-0 verslagen.

Voor het Koninkrijksteam stonden pitchers Marshall Albertsz (4 IP, W) en Ryan Hoogendoorn (3 IP, SV) elk slechts één honkslag toe en zo kwam de vroege voorsprong van Oranje nooit echt in gevaar. Die voorsprong kwam in de eerste inning tot stand doordat Mees Robberse op een foute aangooi naar het tweede honk bij een steelpoging van Gedionne Marlin over de thuisplaat kon lopen.

Diezelfde Robberse brak de wedstrijd in de vierde inning open met een 3-run homerun waarmee hij Matis Crouwel en Jakey Josepha over de thuisplaat sloeg.

In de laatste twee slagbeurten liep het Koninkrijksteam nog verder uit naar 9-0 via onder meer deze RBI single van Alexander Albertus.

Robberse voegde in de zevende inning nog een RBI toe aan zijn totaal en maakte vervolgens ook nog deze play om zijn rol als uitblinker nog meer glans te geven:

Dankzij de overwinning van Team USA op Zuid-Afrika eerder op de ochtend was voorafgaand aan de wedstrijd van het Koninkrijksteam al duidelijk dat plaatsing voor de Super Round zeker was. Daarmee is het eerste doel van het WK door de ploeg van Eric de Bruin behaald.

Samen met Team USA en Zuid-Korea gaat Oranje als nummer drie van Groep A naar de Super Round, waarin het nog uit zal komen tegen Japan, Chinese Taipei en Mexico. Het wedstrijdschema is door de WBSC nog niet gepubliceerd, maar er zal de komende drie dagen in elk geval worden gespeeld.

De nummers één en twee uit de Super Round plaatsen zich voor de finale, de nummers drie en vier spelen om het brons. Deze wedstrijden worden op de laatste speeldag (18 september) gespeeld.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal