HB Hoofdklasse

Nieuwe coach voor Pioniers, Kemp vertrekt bij Twins

Foto: Hoofddorp Pioniers

Nieuwe coach voor Pioniers, Kemp vertrekt bij Twins

De coaching carrousel in de Honkbal Hoofdklasse komt op gang. Nadat dit weekend bekend werd dat Mervin Gario volgend jaar de nieuwe coach is van Amsterdam Pirates, heeft Pioniers inmiddels zijn vervanger aangewezen. Bij Twins Oosterhout vertrekt Adonis Kemp na één seizoen al weer als hoofdcoach.

Hoofddorp Pioniers heeft Jasper de Jong aangesteld als nieuwe hoofdcoach. De Jong is als speler vele jaren lid geweest van Pioniers en heeft 24 jaar ervaring als coach van o.a. nationale teams, jeugdteams en Heren 2 van Pioniers en Academy teams van de Rabbits Baseball Academy.

“Jasper is voorgedragen door onze Technische Commissie en past uitstekend in de nieuwe visie waarmee we aan de slag gaan. Met een vernieuwd opleidingsplan bieden wij onze talenten kansen om zichzelf op het hoogste niveau te ontwikkelen en om samen een sterk hoofdklasse team te vormen.”, aldus Pioniers in een verklaring op haar website. Voormalig Hoofdklasse-speler Wouter Heemskerk wordt assistent coach. Heemskerk en de Jong hebben de afgelopen jaren al samengewerkt bij de Rabbits Baseball Academy.

Kemp

Twins Oosterhout en Adonis Kemp hebben vandaag naar buiten gebracht dat hun wegen na afloop van dit seizoen scheiden. Een opvallende keuze, want Twins bereikte voor het tweede jaar op rij de play-offs in de Honkbal Hoofdklasse en Kemp volgde dit seizoen op succesvolle wijze de vertrokken Jeffrey Arends op.

Naast Twins Oosterhout kunnen ook DSS/Kinheim en RCH Memorie Sieraden op zoek naar een nieuwe coach. Bij DSS/Kinheim neemt Mike Crouwel na jarenlang aan het roer te hebben gestaan afscheid, terwijl bij RCH Nick Hey na één seizoen gestopt is.

De komende maanden, na afloop van de Holland Series, zullen weer in het teken staan van de overschrijvingsperiode. Nieuws hierover volg je uiteraard via Honkbalsoftbal.nl.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse