Curaçao

Philip ‘Lipo’ Elhage (70) is overleden

Philip ‘Lipo’ Elhage (70) is overleden

Lipo Elhage, de voorzitter van de Curaçao Baseball Development Foundation (CBDF), is op 70-jarige leeftijd overleden. Elhage was een bekende honkballer op Curaçao, waar hij als catcher uitkwam voor Sta Rosa Indians en het nationale team van de toenmalige Nederlandse Antillen.

Als speler van het nationale team pakte hij, mede dankzij een homerun tegen Cuba, in 1982 brons tijdens de Centraal Amerikaanse en Caribische kampioenschappen. Een jaar later speelde hij met de Nederlandse Antillen in Caracas op de Pan American Games. Elhage stond bekend als een zeer goede slagman.

Na zijn loopbaan als speler was Elhage jarenlang actief als scout voor Major League organisaties. Hij werkte voor de New York Yankees en de San Francisco Giants en was als scout verantwoordelijk voor het tekenen van een profcontract door onder anderen huidig international Shairon Martis, die later de negende op Curaçao geboren speler werd in de Major League.

Elhage heeft zich altijd ingezet voor de honkbalsport op Curaçao en in het Koninkrijk en was in de afgelopen jaren de voorzitter van de Curaçao Baseball Development Foundation. Doel van deze stichting is het ontwikkelen van honkbal op Curacao, bijvoorbeeld door de ontwikkeling van talenten, coaches en scheidsrechters en op het verbeteren van de accommodaties.

Met het overlijden van Elhage valt dus een hele belangrijke bestuurder binnen het Koninkrijkshonkbal weg.

KNBSB bestuurslid Job van Beekhoven: “Lipo Elhage was een van de Founding Fathers van het Koninkrijksteam en wij zullen hem als mens en als verbindende factor ontzettend missen. Gelukkig is zijn nalatenschap goed geborgd in de samenwerking tussen de KNBSB en de Curaçao Baseball Development Foundation.

Robert Eenhoorn, voormalig technisch directeur van de KNBSB, vernam het verdrietige nieuws van Hensley Meulens:

“Lipo is een van de fijnste mensen die ik in mijn honkbal carrière heb leren kennen. Hij was een honkbalman pur sang met verstand van zaken en iemand die als geen ander begreep dat delen tot vermenigvuldigen leidt. Met zijn visie en verbindende karakter heeft hij voor menig persoon en organisatie een betere toekomst gecreëerd. Zijn betrokkenheid bij het Koninkrijkteam is vanaf het begin altijd groot geweest en hij zal enorm gemist gaan worden. Ik wens zijn familie en Hensley heel veel sterkte om dit verlies te verwerken”.

De KNBSB wenst de nabestaanden veel sterkte met dit grote verlies.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Curaçao