Honkbal

Koninkrijksteam U18 verslaat Mexico in openingswedstrijd Super Round

Foto: WBSC

Koninkrijksteam U18 verslaat Mexico in openingswedstrijd Super Round

In Florida speelde Team Kingdom of the Netherlands vandaag de eerste wedstrijd van de Super Round. Niet alleen de eerste van dit WK, maar de eerste voor welk Koninkrijksteam dan ook sinds er in dit format gespeeld wordt. De tegenstander was het sterke Mexico, dat net als Oranje derde werd in de groepsfase. In een spannende wedstrijd boekte het Koninkrijksteam de vierde zege van dit WK: 7-4.

De wedstrijd begon voor het Koninkrijksteam niet goed. De Mexicanen namen op het werpen van Brandon Herbold dankzij een aantal veldfouten een 0-3 voorsprong. Herbold gooide als starter uiteindelijk 3.1 innings, waarin de lefty van Neptunus slechts één verdiend punt toestond en vijf keer drie slag gooide. In de vierde inning werd hij vervangen door Stijn van der Schaaf, die de Mexicaanse slagploeg in de daaropvolgende innings uitstekend tegenhield.

Dat bood de slagploeg van het Koninkrijksteam de kans om terug te keren in de wedstrijd. In de vierde inning lukte dat nadat Mees Robberse de slagbeurt had geopend met een tweehonkslag. Hij schoof op dankzij schijn door naar het derde honk en scoorde het eerste Nederlandse punt op een RBI groundout van Gedionne Marlin.

Een inning later was het Alexander Albertus die de slagbeurt opende met een tweehonkslag. Hij werd binnen geslagen door Matis Crouwel (honkslag) voor de 2-3. Hierna besloot manager Eric de Bruin de druk op de Mexicaanse defense op te voeren. Goede bunts en daaropvolgende fouten stelden Matis Crouwel in staat om de gelijkmaker te scoren.

Na opzettelijk vier wijd voor Mees Robberse stonden de honken vol. De volgende slagman, Kendrey Maduro, sloeg een sinking line drive door het midden, die door de tweede honkman net niet gevangen kon worden. Hij pakte de bal snel op en kon Robberse nog uitschakelen op het tweede honk, maar Miquel Willem liep op dezelfde actie de 4-3 over de thuisplaat.

Ook de zesde inning begon met een double, deze keer van de knuppel van Darnel Collins. Een honkslag van Alexander Albertus en vier wijd voor Justin Dambruck zorgde voor volle honken, waarna Matis Crouwel een zachte comebacker naar de pitcher sloeg. Die kreeg de bal echter niet onder controle en moest genoegen nemen met een nul op het eerste honk, terwijl Collins de 5-3 scoorde.

Omdat het een beproefd recept was in deze wedstrijd, kreeg Miquel Willem vervolgens de opdracht om een squeeze bunt neer te leggen en dat werkte prima:

Een wilde worp zorgde even later voor een veilige 7-3 marge. De Mexicanen nog wel één run te scoren op van der Schaaf, die uiteindelijk drie innings gooide, één run tegen kreeg op één honkslag, twee keer drie slag gooide en zijn tweede win van het WK pakte. Bryon Rincones gooide de wedstrijd in het slot en pakte de save.

De overwinning op Mexico betekent een goede start van de Super Round en vrijwel zeker een plek bij de top 5 van de wereld op dit WK. Er volgen in deze ronde nog twee wedstrijden. Op vrijdag om 22.00 uur tegen Japan en op zaterdag om 18.30 uur tegen Chinese Taipei. Beide teams moeten hun eerste wedstrijden in de Super Round nog spelen (donderdagavond om 22.00 uur).

De samenvatting van de overwinning op Mexico bekijk je op Honkbalsoftbal.tv!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal