HB Hoofdklasse

HCAW wint eerste Holland Series sinds 1998

HCAW wint eerste Holland Series sinds 1998

In Game 4 van de Holland Series 2022, had HCAW de kans om via een sweep de Holland Series te winnen. Dat zou voor het eerst in 24 jaar zijn. Lars Huijer en Kevin Kelly betraden de heuvel en wederom vond er een echt pitchersduel plaats in Bussum.

Runs waren een schaarste met twee van de beste pitchers uit de Hoofdklasse in actie. In de tweede inning kon de thuisploeg voor het eerst scoren. Na geraakt werper voor Phildrick Llewellyn, sloeg Quintin de Cuba een honkslag waarop Llewellyn naar het derde honk kon verplaatsen. Max Draijer sloeg een fraaie honkslag richting het rechtsveld waarop Llewellyn de 1-0 kon scoren.

In de achtste slagbeurt van HCAW wist de thuisploeg wederom wat druk te creëren op de Rotterdamse verdediging. Een lead-off walk voor Jeandro Tromp bleek cruciaal. Kevin Dirksen volgde hem namelijk op met een perfect uitgevoerde hit-and-run waardoor Tromp op het derde honk belandde. Phildrick Llewellynn sloeg hierna de bal naar korte stop John Polonius die probeerde de eerste nul van de inning te maken op de thuisplaat. Tromp belandde in de rundown en wist op atletische wijze om catcher Dashenko Ricardo heen te sliden en zo de 2-0 te scoren. Hierna wist Kevin Bakker de schade te beperken voor Neptunus met twee fly outs en een groundout.

Voor HCAW was Lars Huijer wederom ongenaakbaar. De hele wedstrijd stond hij op de heuvel en wist hij Neptunus van scoren te weerhouden. Dit was de derde wedstrijd op rij dat Neptunus niet wist te scoren. Huijer gooide een complete game shutout, met vijf strikeouts en slechts twee honkslagen tegen. Dankzij deze prestatie werd Huijer uitgeroepen tot Most Valuable Player van de Holland Series 2022!

Na de laatste uit, een actie zes naar drie, was het al snel feest in de Rob Hoffman Vallei. Blauw en geel vuurwerk kleurde het veld terwijl de spelers van HCAW het eerste Bussumse landskampioenschap in 24 jaar vierden. HCAW won de Holland Series, in het eerste jaar van hoofdcoach Danny Rombley, met 4-0!

Box Score

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse