Honkbal

Koninkrijksteam U18 wordt vijfde op WK!

Foto: WBSC

Koninkrijksteam U18 wordt vijfde op WK!

Voor de tweede keer deze zomer speelde de regen Team Kingdom of the Netherlands U18 parten. Na de door regen vervroegd afgekapte verloren EK finale, zat er op vrijdag een regelrechte stunt in tegen Japan op het WK. Totdat het duel bij een 1-0 tussenstand na vijf innings vanwege de hevige regenval werd beëindigd.

Op voorhand was Japan natuurlijk de grote favoriet in dit duel, maar het Koninkrijksteam U18 heeft tijdens dit WK al eerder laten zien voor elk land een geduchte tegenstander te zijn. Het kwam op voorsprong tegen Team USA, versloeg Canada, maakte het Zuid-Korea (0-1) erg moeilijk en won van Mexico. Allemaal landen die op de wereldranglijst boven Oranje staan, net als Japan.

HCAW pitcher Allard Helms kreeg van bondscoach Eric de Bruin de bal als starter en gooide een geweldige wedstrijd. In zijn vijf innings kreeg hij slechts één honkslag tegen. Die honkslag was een leadoff bunt single in de derde inning. Dankzij een vrije loop, een sac bunt en een RBI groundout leidde die ene honkslag helaas wel tot het enige punt van de wedstrijd.

De slagploeg van het Koninkrijksteam was aanvallend sterker met drie honkslagen (Maduro, Collins en Albertus) maar kon de scoringskansen niet benutten, omdat de Japanse starter Shiki Kawahara in staat bleek er in die situaties een schepje bovenop te kunnen doen. Met clutch strikeouts kwam hij telkens uit de problemen.

Na de vijfde inning werd de regen, die toen al een tijdje bezig was, het veld te veel. De wedstrijd werd gestaakt en de regen stopte niet. Zo kwam er na vijf innings een vervroegd einde aan de wedstrijd en verloor het Koninkrijksteam met 1-0 van Japan.

Dankzij deze nederlaag en de overwinning van Team USA op Mexico is Oranje zeker van de vijfde plaats en kan er in de stand na de wedstrijd van zaterdagavond tegen Chinese Taipei niets meer veranderen. Een vijfde plaats achter Chinese Taipei, USA, Japan en Zuid-Korea is een heel erg mooi eindresultaat en het beste resultaat ooit van ‘Jong Oranje’ op een WK. De zesde plaats was hiervoor de beste klassering en die werd eerder in 1993, 1994 en 2010 bereikt.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal