Raily Legito speelde achttien seizoenen in de Nederlandse hoofdklasse.

HB Hoofdklasse

Curaçao Neptunus neemt afscheid van manager Raily Legito

Curaçao Neptunus neemt afscheid van manager Raily Legito

Het bestuur van Sportclub Neptunus heeft besloten om afscheid te nemen van hoofdcoach Raily Legito.

Na afloop van de verloren Holland Series 2022 zijn er direct intensieve gesprekken gevoerd om het zeer teleurstellend verlopen seizoen te evalueren. Er is gepraat met Legito, leden van de staf en leden van de selectie. Op basis van deze gesprekken komt het bestuur tot de conclusie dat er onvoldoende vertrouwen is om succesvol met elkaar samen te werken. Dit zorgt ervoor dat er geen goede basis is om maximale prestaties te leveren.

“Het bestuur is Legito zeer dankbaar voor zijn inzet en werk voor Curaçao Neptunus. We hebben veel waardering voor de visie en de veranderingen die hij wilde invoeren in het team. Helaas heeft dat niet tot de gewenste resultaten geleid.

De komende periode gaan wij op zoek gaan naar een nieuwe hoofdcoach. Daarbij wordt zowel binnen als buiten de vereniging gezocht. De nieuwe coach krijgt opnieuw de beschikking over een sterke selectie die in 2023 moet strijden om de landstitel.”

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse