Max Kops (Twins Oosterhout) slaat zijn knuppel kapot op een pitch van Kevin Kelly (Curaçao Neptunus).

HB Hoofdklasse

Verrassende veranderingen bij Twins richting seizoen 2023

Verrassende veranderingen bij Twins richting seizoen 2023

Vrij snel na afloop van de Holland Series heeft Twins Oosterhout een ingrijpende wijziging in de teamstrategie voor het eerste team, dat uitkomt in de Hoofdklasse, aangekondigd. In het nieuwe seizoen gaat men ertoe over om de talenten uit Twins-2 zo snel mogelijk door te laten stromen naar de hoofdmacht.

Dit heeft onder andere gevolgen voor zes spelers uit de huidige selectie. Hen kan geen perspectief op speeltijd in het nieuwe seizoen worden geboden.

Goed resultaat in de Eerste klasse

In de reguliere competitie van de Eerste klasse is Twins-2 met een verschil van slechts één punt achter kampioen UVV op de tweede plaats geëindigd. De pilot-competitie met teams uit de Hoofdklasse leverde weliswaar vier overwinningen op, maar er gingen ook acht wedstrijden met een behoorlijk verschil verloren. Als je er als vereniging voor kiest je talenten toch door te laten stromen onder deze omstandigheden, dan ontkom je er niet aan de korte termijnstrategie van de laatste seizoenen los te laten. Daar is op zich niets mis mee, omdat je anders het risico loopt op een uittocht. Hoofdcoach Adonis Kemp was het niet eens met deze beleidswijziging, en vertrekt bij de Oosterhouters.

Maar er speelt nog iets. Men streeft er ook naar om de aansluiting met de top van de Hoofdklasse te behouden. Dat wordt een lastig punt, aangezien het overgrote deel van de spelers van Twins-2 weliswaar overloopt van het talent, maar nog nauwelijks ervaring heeft in wedstrijden op Hoofdklasseniveau. Het halen van die tweede doelstelling is onmogelijk, als je alleen met de spelers uit de eigen vereniging in casu de eigen regio aan het werk gaat.

Daarom gaat Twins – onder leiding van haar topsportcoördinator Paul Bun – zich nadrukkelijk oriënteren op de externe invulling van die posities waarvan nu nog sprake is van onvoldoende kwaliteit.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse