HB Hoofdklasse

Greg Muller is de nieuwe manager van Curaçao Neptunus

Greg Muller is de nieuwe manager van Curaçao Neptunus

Het bestuur van Sportclub Neptunus heeft Greg Muller aangesteld als nieuwe hoofdcoach van het eerste team. De 31-jarige Amerikaan was er afgelopen seizoen nog als speler actief, maar zet nu een punt achter zijn spelersloopbaan en krijgt per direct de leiding over de groep. Muller neemt de rol over van Raily Legito die na het teleurstellend verlopen seizoen vertrok.

Greg Muller

Muller groeide op in Massapequa, New York en speelde op het hoogste collegeniveau in Amerika voor University of Albany. Eind 2016 verhuisde hij naar Nederland en meldde zich bij Neptunus met de ambitie om jeugdcoach te worden.
Door zijn ervaring en kwaliteiten werd hij echter als speler toegevoegd aan de selectie van het eerste team. Voor de Rotterdamse ploeg speelde hij in zes seizoenen bijna 200 wedstrijden. Als speler kwam hij voornamelijk in actie als buitenvelder en 1e honkman. In zijn tijd als speler in Rotterdam won hij twee keer de landstitel en één keer de European Champions Cup.

Voorzitter Jorian van Acker: “We zijn zeer tevreden met de aanstelling van Greg Muller. Zijn honkbalfilosofie sluit goed aan bij die van het bestuur. Daarnaast is hij communicatief zeer vaardig, een natuurlijke leider en kan hij goed overweg met deze selectie. Uit de gesprekken die we deze week gevoerd hebben, kwam Muller unaniem naar voren als een zeer geschikte kandidaat, die breed gesteund wordt binnen de club. We vinden het waardevol dat de nieuwe manager iemand is die bekend is met dit team en met de club Neptunus. Daarom zijn we ook zeer blij dat de overige coaches aanblijven, zodat we de ingeslagen lijn kunnen voortzetten en Curaçao Neptunus weer opzetten voor nieuwe successen in de toekomst.”

Muller en zijn coaches krijgen de beschikking over een zeer sterke selectie die een verdere kwaliteitsimpuls krijgt door het aantrekken van een aantal ervaren spelers. In de komende dagen verwacht de club de eerste belangrijke versterkingen te kunnen bevestigen. Dan kan het team zich gaan voorbereiden op het nieuwe seizoen, dat in januari begint met de zaaltrainingen. Door het mislopen van plaatsing voor de European Champions Cup, zal het zwaartepunt van het seizoen nu pas in september liggen als play-offs en Holland Series gespeeld worden. Na het verlies in Holland Series in de afgelopen jaren, is dat het belangrijkste doel.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse