HB Hoofdklasse

Curaçao Neptunus versterkt zich met werper Ryan Huntington

Foto: Saycheese Fotografie

Curaçao Neptunus versterkt zich met werper Ryan Huntington

In de voorbereiding op seizoen 2023 heeft Curaçao Neptunus de eerste grote versterking binnen. Er is overeenstemming bereikt met werper Ryan Huntington om volgend jaar zijn pitches te komen gooien in Rotterdam.

De 26-jarige geboren Arubaan komt over van Twins Oosterhout. Voor die ploeg was Huntington het afgelopen seizoen een dragende kracht op weg naar een plek in de play-offs. Als startend werper gooide hij voor zijn ploeg de meeste innings en strikeouts.

Daarnaast maakte Huntington in de zomer van 2022 zijn debuut voor Team Kingdom of the Netherlands. Dat deed hij met een indrukwekkend optreden tegen Team USA tijdens de Honkbalweek Haarlem.

Ryan Huntington kwam twee jaar geleden in de Nederlandse Hoofdklasse spelen. Daarvoor speelde hij jarenlang op het hoogste collegeniveau van Amerika voor de Grambling State University in Louisiana. In Nederland speelde Huntington één seizoen voor Hoofddorp Pioniers en daarna voor Twins Oosterhout. In 2023 komt hij uit voor Curaçao Neptunus.

Voorzitter Jorian van Acker: “Ryan Huntington is in onze ogen de beste linkshandige werper van de Hoofdklasse van dit moment. Ryan heeft zich dit jaar gevestigd aan de top van Nederland. Zowel voor Twins als bij Team Kingdom of The Netherlands heeft hij bewezen een zeer sterke werper te zijn. We zijn blij om zo’n goede en talentvolle speler toe te voegen aan onze selectie. Een belangrijke eerste schakel om de selectie verder te versterken in onze jacht op een nieuwe landstitel in 2023.”

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse