HB Hoofdklasse

Twins Oosterhout stelt Rob Hendriks aan als coach

Foto: Janneke Louisa-van der Ploeg

Twins Oosterhout stelt Rob Hendriks aan als coach

Rob Hendriks volgt in 2023 de vertrokken Adonis Kemp op als hoofdcoach van Twins Oosterhout in de Honkbal Hoofdklasse. Hendriks wordt daarmee de derde hoofdcoach in drie seizoenen bij de Oosterhoutse formatie, die volgend jaar met een team met een regionaal karakter aan het seizoen zal starten.

Hendriks heeft jarenlange honkbalervaring als speler en als coach. Eerder was hij hoofdcoach bij Sparta/Feijenoord (1997-1999), The Hawks en Blue Birds. De afgelopen drie jaar was hij hoofdcoach bij het tweede team van Twins dat uitkwam in de Eerste Klasse. Als speler heeft hij ruim 10 jaar Hoofdklasse ervaring, met name bij Sparta/Feijenoord. Hendriks wordt in zijn staf bijgestaan door in elk geval Berend Ruben.

“In de zoektocht naar nieuw management voor ons hoofdklasseteam is niet over één nacht ijs gegaan. De rollen van Berend Ruben in de staf is erg belangrijk. Ook voor een staf is het belangrijk om karakters te hebben die natuurlijk goede eigenschappen hebben, maar ook elkaar aanvullen. Met dit Team-Hendriks zetten we in op een open en actiegerichte cultuur als leiderschapsmodel waarin ieder zijn rol pakt en daar ook de verantwoordelijkheid voor krijgt. Specialisten op eigen terrein.” Aldus Paul Bun, voorzitter van de commissie topsport van Twins Oosterhout.

Berend Ruben kan als speler van UVV en HCAW bogen op ruime Hoofdklasse ervaring. Naast zijn rol als speler neemt hij ook nadrukkelijk plaats in de technische staf. “Zijn winnaarsmentaliteit, doorzettingsvermogen en tactische kennis zal voor het talentvolle hoofdklasse team van Twins goed van pas komen.”

“We zijn blij dat we vanuit onze eigen regio een coach-team hebben kunnen aanstellen. Dit is belangrijk voor de lange termijn visie die er ligt. Van daaruit kunnen we verder bouwen, ook aan de technische staf. Twins heeft er vertrouwen in dat deze staf de potentie die in het team zit volledig kan benutten. We kijken uit naar nog jaren Hoofdklasse honkbal in Oosterhout”, aldus Paul Bun.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse