College

Vier Nederlandse honkbaltalenten in MLB World Select Team

Miquel Willem is één van de Nederlandse talenten in het MLB World Select Team (Foto: Lenka Brozova)

Vier Nederlandse honkbaltalenten in MLB World Select Team

Vier Nederlandse honkbaltalenten zijn door Major League Baseball geselecteerd voor het World Select Team, dat deze maand deelneemt aan de MLB College Showcase Tour. De showcase wordt bijgewoond door talloze scouts van Amerikaanse scholen en proforganisaties. Vanuit Nederland zijnn Brandon Herbold, Mees Robberse, Miquel Willem en Amarensio Franka naar Arizona afgereisd.

Het World Select Team staat ook dit jaar onder leiding van manager Zach Graefser en bestaat uit talenten van over de hele wereld. In het verleden deden al vaker Nederlandse spelers mee en elk van hen tekende hierna een profcontract of kwam later uit voor voor een college. Zo gingen in 2018 Jiorgeny Casimiri, Denzel Bryson (profcontracten) en Delano Selassa, Ruendrick Piternella en Angelo Wicklert (college) naar Arizona om voor het World Select Team te spelen. Een jaar eerder gingen Selassa en Bryson samen met Tommy van de Sanden (college) en twee jaar eerder gingen Oliver van der Wijst Severino (prof), Mic van de Ven en Tijmen Takke (college) hen voor.

Herbold, Robberse en Willem speelden deze maand nog het WK U18, terwijl Franka, nog iets jonger dan zijn drie teamgenoten, deze zomer met hen het EK U18 speelde. Deze week en begin volgende week zullen zij naast het spelen van een aantal wedstrijden ook nog verschillende colleges in Arizona bezoeken om inzicht te krijgen in hoe het leven er als college speler en student aan toe gaat.

De wedstrijden worden gespeeld in de bekende Minor League en Spring Training stadions in Arizona en zo spelen de Nederlandse talenten onder meer in het Salt Rivers Stadium, waar Team Kingdom of the Netherlands tijdens de World Baseball Classic in 2017 nog een oefenwedstrijd speelde tegen de Arizona Diamondbacks in aanloop naar de halve finale in Los Angeles.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in College