HB Hoofdklasse

Curaçao Neptunus versterkt zich met werper Tom de Blok

Foto: WBSC

Curaçao Neptunus versterkt zich met werper Tom de Blok

In de voorbereiding op seizoen 2023 heeft Curaçao Neptunus opnieuw een flinke versterking binnengehaald. Werper Tom de Blok komt over van concurrent L&D Amsterdam en zal een plek krijgen in de werpersstaf van pitchingcoach Diegomar Markwell.

Door een blessure kwam de 26-jarige De Blok in 2022 niet in actie, maar in de jaren daarvoor heeft hij gedemonstreerd één van de beste werpers van Nederland te zijn. Nog altijd herstellende van de operatie, hoopt De Blok weer volledig op zijn oude niveau terug te keren. 

De Blok maakte in 2014 op 18-jarige leeftijd zijn debuut in de hoofdklasse voor HCAW. Daarna speelde hij voor L&D Amsterdam, waarna hij in 2017 een profcontract tekende bij Detroit Tigers in Amerika. Daar was hij drie jaar actief, om daarna terug te keren in Amsterdam. Een paar jaar later leverde een succesvol optreden voor Team Kingdom of The Netherlands tijdens het Olympisch kwalificatietoernooi in 2021 een nieuw profcontract in Mexico op. Door een blessure aan de elleboog was het avontuur daar echter van korte duur en heeft hij daarna aan zijn herstel moeten werken.

Voorzitter Jorian van Acker: “We zijn blij dat Tom de Blok volgend seizoen bij Curaçao Neptunus komt spelen. Na de komst van Ryan Huntington halen we met Tom opnieuw een zeer goede jonge werper binnen. We verwachten dat zij samen de komende jaren samen een dragende kracht zijn in de pitchingstaf. Voor zijn blessure was Tom één van de beste werpers van Nederland. Wij hebben er alle vertrouwen in dat hij zijn oude niveau weer bereikt en van grote waarde gaat zijn voor Neptunus.”

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse