SB Hoofdklasse

Uniek jubileum Anouk van den Heuvel

Foto: Kitty Dirksen

Uniek jubileum Anouk van den Heuvel

Een speelster die maar liefst 400 (!) wedstrijden in de Hoofdklasse Fastpitch Softbal volmaakt. Dat gebeurt niet iedere dag. Anouk van den Heuvel haalde dit wapenfeit wel. Alle reden om daar dus even op een feestelijke manier bij stil te staan.

Voorafgaande aan de eerste wedstrijd van zaterdag 24 september tegen Olympia werd de binnenvelder van het Rotterdamse Neptunus tot bondsridder benoemd. Op de foto reikt KNBSB-voorzitter Mark Herbold haar het bijbehorende onderscheidingsteken uit.

Een imposante loopbaan

Anouk is de dochter van voormalig honkbal international Wim van den Heuvel. Zij maakte haar debuut in de hoofdklasse in 2004 voor Euro Stars. Met Euro Stars speelde zij zeven seizoenen op het hoogste niveau. Hierna volgden vijf seizoenen bij Terrasvogels. Ook speelde zij nog enkele interlands.

Daarna leek het afgelopen, omdat ze besloot om één klasse lager bij Neptunus te gaan spelen. Maar de Rotterdammers promoveerden naar de Hoofdklasse. Daardoor kwam de bijzondere grens van 400 wedstrijden tóch weer in beeld.

Wij wensen Anouk ook in het nieuwe seizoen veel speelplezier en succes.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in SB Hoofdklasse