Didi Gregorius is vandaag begonnen aan zijn eerste World Baseball Classic.

Honkbal

Didi Gregorius verhuist 1 januari 2023 naar Puerto Rico

Foto: Henk Seppen

Didi Gregorius verhuist 1 januari 2023 naar Puerto Rico

Didi Gregorius heeft een nieuwe club. Hij verhuist per 1 januari 2023 naar Cangrejeros de Santurce in San Juan (Puerto Rico). Met meer dan 2000 overwinningen zijn de Cangrejeros het meest succesvolle team uit de professionele honkbalcompetitie van Puerto Rico.

Thuiswedstrijden in het Hiram Bithorn Stadium

Het team speelt de thuiswedstrijden in het Hiram Bithorn Stadium van San Juan. Vroeger werd dit stadion gedeeld met de Senadores de San Juan.

Beroemde spelers

De Cangrejeros hadden in het seizoen 1954-1955 legendarische spelers als Roberto Clemente en Willy Mays in de selectie. In die tijd werden er veel successen geboekt.

In het begin van deze eeuw waren de resultaten minder, maar vanaf 2012 is men weer zeer succesvol. Dit resulteerde o.a. in kampioenschappen in de seizoenen 2018-2019 en 2019-2020. Ook het afgelopen seizoen hebben zij winnend afgesloten.

Caribbean Baseball World Series

Deze wedstrijden worden gespeeld sinds 1949. Er nemen teams aan deel van de Bahamas, Puerto Rico, Panama en Venezuela. Later zijn ook Mexico en de Dominicaanse Republiek aangesloten.

De deelname van het nieuwe team van Didi Gregorius was ook hier zeer succesvol. Men is met acht toernooizeges één van de recordkampioenen.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal