Honkbal

Kenley Jansen helpt Braves met drie saves op weg naar division title

Foto: Getty Images

Kenley Jansen helpt Braves met drie saves op weg naar division title

In de spannendste division race van dit Major League Baseball seizoen stonden in de National League Eastern Division dit weekend de Atlanta Braves van Ozzie Albies (geblesseerd), Chadwick Tromp (Triple-A) en Kenley Jansen tegenover de New York Mets. Zij begonnen met vrijwel identieke win-loss records aan deze serie, maar mede dankzij Kenley Jansen zijn de Braves via een sweep nu heel hard op weg naar hun vijfde division title op rij.

Het hele seizoen waren de Mets de te kloppen ploeg in de NL East. Een ijzersterke start aan het seizoen gaf hen op het hoogtepunt zelfs een voorsprong van 10.5 wedstrijden in de stand op de titelverdediger uit Atlanta. De Braves gaven echter niet op en vochten zich de afgelopen maanden helemaal terug in de strijd om de titel in deze zware divisie.

Eerder deze week kwamen zij terug tot op één wedstrijd achterstand en dat met een onderlinge serie in het verschiet in de voorlaatste serie van het reguliere seizoen. Dit weekend zou er wel eens bepaald kunnen worden wie er de divisie zou winnen en zich daarmee direct zou plaatsen voor de National League Division Series.

De Braves moesten het opnemen tegen Mets azen Jacob de Grom, Max Scherzer en Chris Bassitt, maar wisten telkens de bal in de negende inning met een voorsprong aan Kenley Jansen te geven. En Jansen leverde!

Atlanta won met 5-2, 4-2 en 5-3 en Jansen pakte drie saves, gooide vijf strikeouts en kreeg slechts één honkslag tegen in zijn drie innings. Jansen is misschien niet meer de meest dominante closer van de league, zoals hij dat jarenlang wel was. Toch is hij league leader met inmiddels 40 saves en staat hij op de all-time aanvoerderslijst met 390 saves op een gedeelde achtste plaats met Dennis Eckersley, nog maar vier saves achter Craig Kimbrel als de nog actieve pitcher met de meeste saves.

Mariano Rivera, de beste closer aller tijden met 652 saves, zal hij niet meer inhalen, maar met nog eens veertig saves volgend jaar vestigt hij zich in de top vier aller tijden achter Rivera, Trevor Hoffman (601) en Lee Smith (478).

Meer over de prestaties van de Kingdom spelers in Major League Baseball lees je in de Pro Update van onze mediapartner SportAmerika. De absolute highlights zie je uiteraard op Honkbalsoftbal.tv.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal