HB Hoofdklasse

UVV keert terug in Honkbal Hoofdklasse, Storks vertrekt

Foto: Jan Kruijdenberg

UVV keert terug in Honkbal Hoofdklasse, Storks vertrekt

De honkballers van UVV keren in 2023 terug in de Honkbal Hoofdklasse. De Utrechtse vereniging heeft in het verleden in meerdere periodes al eerder onderdeel uitgemaakt van de hoogste afdeling van het nationale honkbal, maar verdween na degradatie in 2017 uit de Hoofdklasse.

UVV werd in 2022, onder leiding van hoofdcoach Frank Koene, kampioen in de Eerste Klasse, maar omdat de Hoofdklasse voor aanvang van dit seizoen gesloten werd, is alleen sportieve prestatie niet genoeg om toe te treden tot de Hoofdklasse. In september werd UVV al voorwaardelijk toegelaten tot de Hoofdklasse, maar een toetsingscommissie moest bepalen of UVV zou voldoen aan de Minimum Kwaliteitseisen die gelden voor de Hoofdklasse. De toetsingscommissie heeft nu bepaald dat zij voldoen en dus keert UVV in 2023 terug op het hoogste niveau.

De Utrechters degradeerden in 2017 uit de Hoofdklasse en werden destijds vervangen door Storks uit Den Haag. Beide clubs wisselen elkaar in 2023 opnieuw af, want het bestuur van de Haagse vereniging heeft besloten haar team terug te trekken uit de Hoofdklasse. Na zes seizoenen onder in de Hoofdklasse met ontzettend veel wisselingen in de selectie werd de conclusie getrokken dat het voor 2023 niet meer haalbaar was om een representatief team op de been te brengen.

Zo bestaat de Honkbal Hoofdklasse ook in 2023 uit negen teams.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse