SB Hoofdklasse

KNBSB Awards uitgereikt tijdens Holland Series

Brenda Beers is de MVP van 2022 (Foto: Robert Bos)

KNBSB Awards uitgereikt tijdens Holland Series

De individuele KNBSB Awards voor het seizoen 2022 in de Fastpitch Softbal Hoofdklasse zijn op zaterdag tussen Game 1 en 2 van de Holland Series in Haarlem uitgereikt. Vijf awards werden verdeeld over vier speelsters en ook Jessie van Aalst werd nog even in het zonnetje gezet op het Nol Houtkamp Sportpark.

Van Aalst speelde dit seizoen al haar 400ste wedstrijd in de Hoofdklasse en ontving daarvoor het bondsonderscheidingsteken van de KNBSB uit handen van bestuurslid Petra Arends. Van Aalst viel zelf dit jaar niet in de prijzen bij de KNBSB Awards, maar dat gold wel voor twee van haar teamgenoten van Olympia.

Lisa Hop werd door de Stuurgroep Scorers uitgeroepen tot Beste Werpster. Hop ging in 2022 14-1 en pakte drie saves. Zij startte 21 wedstrijden, gooide drie shutouts, schakelde in 101 innings 156 speelsters uit met drie slag en sloot het seizoen af met een ERA van 0.83! Een geweldig seizoen dat nu werd bekroond met een KNBSB Award.

De MVP Award gaat in 2022 naar een slagvrouw van de nummer één in de reguliere competitie: Brenda Beers. De Stuurgroep geeft in een verklaring aan dat het gigantisch spannend was tussen Beers en Dinet Oosting, maar dat Beers in hun ogen, mede vanwege haar 25 gestolen honken, net even wat waardevoller was voor haar team. Beers sloeg .471 (56-119) met 32 RBI, 44 runs, 5 doubels, 10 triples en 8 homeruns.

Met dat hoge slaggemiddelde won zij overigens ook de batting title en daarmee werd zij eveneens de Beste Slagvrouw van 2022!

Nieuwkomer Neptunus trok ook twee individuele awards naar zich toe. Eva Voortman was met 29 gestolen honken de lijstaanvoerder in de Hoofdklasse en pakte daarmee de KNBSB Award voor Meeste Gestolen Honken, terwijl de prijs voor de Homerun Queen ging naar de Amerikaanse Libby Sugg. Sugg was één van vier speelsters met acht homeruns, maar zij deed het in de minste netto slagbeurten en ging er met de prijs vandoor.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in SB Hoofdklasse