Wladimir Balentien: dit seizoen 131 binnengeslagen punten.

Honkbal

De nieuwe werkplek van Wladimir Balentien

De nieuwe werkplek van Wladimir Balentien

Wladimir Balentien (1984), outfielder van het Koninkrijksteam neemt de eretitel van ‘globetrotter van de Nederlandse honkballers’ onderhand over van Rogear Bernadina.

Het begon met een verblijf in de Major League Baseball bij de Seattle Mariners en de Cincinnati Reds, gevolgd door een zeer succesvol verblijf bij de Tokyo Yakult Swallows en de Fukuoka Softbank Hawks in de NPB.

Buiten het seizoen in de NPB heeft Wladimir ook nog enkele malen in de Winter League van Venezuela gespeeld.

Hierna volgde begin 2022 een aantal wedstrijden voor de Sarapéros de Saltillo in Mexico en een uitstapje naar de Honkbalweek Haarlem. De volgende tussenstop in zijn imposante carrière voert hem naar de Dominicaanse Republiek.

Dominican Winter League

Daar begint hij eind deze maand bij Los Gigantes del Cibao aan de competitie in de Winter League 2023. De Winter League gaat tussen zes teams die een eerste ronde van 50 wedstrijden met elkaar afwerken, daarna volgt een tweede ronde van 18 wedstrijden met vier teams. In de laatste ronde gaan de twee best gekwalificeerde teams strijden om het kampioenschap in een ‘best-of-9’.

Het team van Wladimir heeft de laatste Winter League gewonnen.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal