Tyriq Kemp.

HB Hoofdklasse

Tyriq Kemp komt terug naar Curaçao Neptunus


Foto: © Martine van Wely/MvW Fotografie

Tyriq Kemp komt terug naar Curaçao Neptunus

Terwijl hij zich momenteel met Team Kingdom of The Netherlands U23 voorbereid op het WK U23 in Taiwan, heeft Tyriq Kemp overeenstemming bereikt om volgend seizoen voor Curaçao Neptunus te spelen.

Tyriq Kemp speelde zijn gehele jeugd in Rotterdam. Eerst voor Neptunus en later bij Rotterdam Unicorns. Om ervaring op te doen in de Hoofdklasse, vertrok hij op 17-jarige leeftijd naar Oosterhout om bij Twins te spelen. Daar kwam hij in drie seizoenen tot bijna 100 wedstrijden.
Momenteel speelt hij college honkbal voor Western Oklahoma State College. Na afloop van het schooljaar sluit hij aan bij de selectie van manager Greg Muller om in de zomermaanden in Rotterdam te spelen. Daar wordt hij herenigd met zijn broer Dwayne, al jaren een bekend gezicht in het Familiestadion.

Voorzitter Jorian van Acker: “Het is goed dat een talent uit onze eigen jeugdopleiding een plek krijgt in de selectie van Curaçao Neptunus. Tyriq heeft zich de afgelopen jaren enorm ontwikkeld. We zijn blij dat hij er nu voor kiest om terug te keren naar Rotterdam. Hoewel we er rekening mee houden dat hij komend seizoen niet veel wedstrijden voor Curaçao Neptunus zal spelen, is dit voor de lange termijn een zeer positieve stap.”

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse