Honkbal

Zuid-Korea in eerste WK wedstrijd nipt te sterk voor Koninkrijksteam

Dylan Farley gooide vijf zeer sterke innings tegen Zuid-Korea. Foto: WBSC

Zuid-Korea in eerste WK wedstrijd nipt te sterk voor Koninkrijksteam

In de eerste wedstrijd van het WK U23 was in Taiwan op vrijdag Zuid-Korea de eerste sterke tegenstander van Team Kingdom of the Netherlands U23. De ploeg van bondscoach Sidney de Jong maakte er een hele spannende wedstrijd van, maar uiteindelijk trokken de Koreanen toch aan het langste eind.

Voor het Koninkrijksteam was Dylan Farley de starter van de openingswedstrijd en in vijf innings stond hij slechts één run toe op één honkslag en twee vrije lopen, terwijl hij zeven keer drie slag gooide. Een zeer sterke outing voor de college lefty, die zijn enige punt in de vierde inning tegen kreeg op een RBI groundout, waarop tweede honkman Tyriq Kemp een fantastische diving play maakte.

In de gelijkmakende vierde slagbeurt kwam Oranje dichtbij de gelijkmaker. Delano Selassa en Darryl Collins sloegen met één uit honkslagen en schoven op een grondbal van Shervyen Newton op naar het tweede en derde honk. Met twee uit lukte het derde honkman Kaeber Rog helaas niet om de punten over de thuisplaat te slaan.

Pas in de zevende en laatste slagbeurt liep Zuid-Korea iets verder uit. Opvallend genoeg gebeurde dat zonder dat zij honkslagen sloegen. Op reliever Jiorgeny Casimiri konden zij dankzij een vrije loop, een geraakt werper, een RBI fielder’s choice, een RBI groundout en een wilde worp nog drie runs scoren.

Daar kon het Koninkrijksteam in de gelijkmakende zevende slagbeurt niets meer tegenover stellen en zo won Zuid-Korea met 4-0, ondanks dat Oranje meer honkslagen wist te slaan (3 om 2).

Morgen om 08.30 uur (Nederlandse tijd) volgt al weer de tweede wedstrijd uit de groepsfase. Puerto Rico, dat op dag één met 5-0 van Cuba won, is dan de volgende tegenstander. De samenvatting van de eerste wedstrijd vind je zodra hij beschikbaar is op Honkbalsoftbal.tv

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal