Honkbal

Mexico verslaat Koninkrijksteam op WK U23

Foto: Bob Prins

Mexico verslaat Koninkrijksteam op WK U23

In de tweede wedstrijd van het WK U23 in Taiwan stond Team Kingdom of the Netherlands U23 op zondag tegenover Mexico. Net als de eerste wedstrijd op vrijdag werd er met 4-0 verloren.

Net als op zaterdag werd het WK U23 geteisterd door regen. Voor deze wedstrijd, die eigenlijk om 8.30 uur (Nederlandse tijd) zou beginnen, werd uitgeweken naar Douliou. Er werd gespeeld in het stadion waarin Team Kingdom of the Netherlands in 2015 tijdens de Premier12 met grote cijfers van Italië won.

Dat gold voor het Koninkrijksteam U23 helaas niet. Op het werpen van Scott Prins (foto) nam Mexico in de tweede inning op back-to-back RBI doubles een 2-0 voorsprong. In de derde inning leek Oranje in staat om direct iets terug te doen na een honkslag van Yurdion Martie en een vrije loop voor Jeandro Tromp, maar Martie werd uitgegooid in een poging het derde honk te bereiken en Tyriq Kemp sneuvelde vervolgens in een dubbelspel om een einde aan de dreiging te maken.

Ook in de vijfde inning kreeg het Koninkrijksteam lopers op het eerste en tweede honk via twee vrije lopen, maar toen ook deze dreiging niet omgezet kon worden in runs, sloeg Mexico in de gelijkmakende slagbeurt keihard toe toen Oranje een paar dure veldfouten maakte. De Mexicanen liepen uit naar 4-0 en die voorsprong kwam niet meer in gevaar. Zelfs niet toen in de zevende en laatste slagbeurt opnieuw twee honken bezet waren met twee uit, want Jeandro Tromp kreeg drie slag en werd de laatste nul van de wedstrijd.

Scott Prins gooide uiteindelijk vier innings waarin hij twee verdiende punten tegen kreeg op zes honkslagen en acht keer drie slag gooide. Kevin Bakker gooide nog twee shutout innings in relief. Tommy van de Sanden was de beste slagman voor het Koninkrijksteam met twee honkslagen in drie slagbeurten.

Cuba is morgen om 9.30 uur de volgende tegenstander.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal