SB Hoofdklasse

Olympia Haarlem prolongeert landstitel in Softbal Hoofdklasse

Foto: Facebook Olympia Haarlem

Olympia Haarlem prolongeert landstitel in Softbal Hoofdklasse

Na een uitermate spannend begin aan de best-of-five Holland Series in de Softbal Hoofdklasse werd vandaag in Haarlem de beslissende Game 5 gespeeld tussen Olympia Haarlem en Tex Town Tigers. Die wedstrijd werd met 3-2 gewonnen door Olympia, dat zijn landstitel daarmee prolongeerde.

De Haarlemse ploeg van coach Stanley Doney won in eigen huis de eerste twee wedstrijden van de Holland Series, maar kon de landstitel op zaterdag in Enschede nog niet binnenslepen. Tex Town Tigers won Game 3 in de tie break en pakte vervolgens Game 4 met 4-2.

De beslissing viel dus op zondag in Haarlem en ook deze wedstrijd was tot op het laatste moment spannend. In de laatste slagbeurt scoorde international Britt Vonk nog voor Tex Town Tigers, maar het gelijkmakende punt sneuvelde op de honken toen de laatste klap van Lizzie Clarijs in het infield werd gevangen.

Olympia Haarlem won met 3-2 zowel de laatste wedstrijd als de Holland Series en is daarmee opnieuw landskampioen. Het is de vierde titel uit de geschiedenis van Olympia en de tweede op rij. Opvallend genoeg wonnen de heren van Olympia de Heren Softbal Hoofdklasse en zo is de Haarlemse vereniging de eerste die in het zelfde seizoen zowel bij de dames als de heren softbalkampioen werd op het hoogste niveau.

Marielle Vleugels, die vandaag haar laatste wedstrijd speelde, werd uitgeroepen tot MVP van de Holland Series.

Een uitgebreid verslag van Marco Stoovelaar volgt later!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in SB Hoofdklasse