Honkbal

De Groot leidt Koninkrijksteam U23 naar eerste overwinning op WK

Tommy van de Sanden scoort het winnende punt (Foto: Bob Prins)

De Groot leidt Koninkrijksteam U23 naar eerste overwinning op WK

Team Kingdom of the Netherlands U23 heeft zijn eerste overwinning op het WK U23 in Taiwan binnen. Cuba werd vandaag in Douliou met 3-2 verslagen en zo houdt de ploeg van bondscoach Sidney de Jong nog zicht op deelname aan de Super Round.

Na twee puntloze wedstrijden kwam de slagploeg van het Koninkrijksteam in de wedstrijd tegen Cuba al heel snel wel tot scoren. Met één uit stonden in de eerste slagbeurt na honkslagen van Delano Selassa en Darryl Collins lopers op het eerste en derde honk toen Shervyen Newton (New York Mets) de bal het outfield in sloeg voor een sacrifice fly en een 1-0 voorsprong.

Lang kon Oranje niet genieten van deze voorsprong, want op het werpen van starter Koen Postelmans namen de Cubanen in de gelijkmakende slagbeurt al een 2-1 voorsprong. Postelmans moest al in de eerste inning, vanwege een blaar op een van de vingers op zijn werphand, de heuvel verlaten. Hij werd vervangen door Neptuniaan Aaron de Groot, die zich ontpopte tot man van de wedstrijd.

De Groot stond in 4.2 shutout innings in relief slechts vier honkslagen toe en gooide zeven keer drie slag. Hij stelde daarmee zijn team in staat terug te komen op gelijke hoogte. Dat gebeurde in de derde inning toen met twee uit en alle honken bezet derde honkman Kaeber Rog een infield single sloeg, waarop Delano Selassa zijn tweede punt van de wedstrijd kon scoren daarmee de stand gelijk trok.

Oranje kreeg nog een scoringskans in de vierde inning, maar maakte het verschil uiteindelijk in de zesde inning. Die begon met een Cubaanse veldfout op een klap van Lenin Ashby, maar die sneuvelde bij een steelpoging op het tweede honk. Tommy van de Sanden volgde met een honkslag en kon door naar het derde honk op de honkslag van Jeandro Tromp.

Met één en drie bezet maakte de linkshandige Cubaanse werper een pickoff waardoor Tromp tussen het eerste en tweede honk in een rundown kwam. Dat stelde Tommy van de Sanden in staat het uiteindelijke winnende punt te scoren:

Jefrem Leon gooide de wedstrijd met twee sterke innings in het slot en zo heeft Oranje U23 zijn eerste overwinning binnen. Morgen staat de wedstrijd tegen Australië (10.00 uur NL tijd) op het programma. De Australiërs zijn 0-3 en moeten verslagen worden om uitzicht te houden op deelname aan de Super Round.

De wedstrijd tegen Puerto Rico moet nog worden ingepland. De Puerto Ricanen konden ook op zondag niet spelen vanwege de regen en moeten op dinsdag al twee wedstrijden spelen. De eerste optie voor het inhalen van deze wedstrijd lijkt daarom woensdag, maar dan begint ook de tweede ronde al.

De samenvatting van de wedstrijd tegen Cuba zie je op Honkbalsoftbal.tv.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal