HB Hoofdklasse

International Mike Groen versterkt bullpen Curaçao Neptunus

International Mike Groen versterkt bullpen Curaçao Neptunus

In aanloop naar het nieuwe seizoen, heeft Curaçao Neptunus de werpers staf opnieuw flink uitgebreid. Mike Groen komt over van concurrent L&D Amsterdam en versterkt de bullpen in Rotterdam. De 26-jarige rechtshandige werper is sinds enkele jaren een belangrijke kracht voor Team Kingdom of The Netherlands. Tijdens het EK in 2021 was hij de winnend werper in de finale tegen Israël.

Groen maakte op 18-jarige leeftijd zijn debuut voor L&D Amsterdam, waarna hij naar DSS ging en daar in vier seizoenen met name als startend werper fungeerde. Vervolgens keerde hij in 2019 terug in Amsterdam en vestigde zich als reliever bij de top van de werpers in Nederland. In totaal speelde Groen ruim 100 wedstrijden in de Hoofdklasse en kwam daarin tot 250 innings en bijna 200 strike-outs.

Bij Curaçao Neptunus wordt Groen herenigd met Tom de Blok die eerder deze maand de overstap maakte van L&D Amsterdam en volgend jaar als startend werper zal gaan gooien in Rotterdam.

Voorzitter Jorian van Acker: “Met de komst van Mike halen we een werper met veel kwaliteit naar Rotterdam. Zijn (internationale) ervaring is van grote waarde voor het team. Daarbij hopen we dat hij een positieve invloed heeft op de ontwikkeling van de jonge talenten in onze bullpen.”

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse