Honkbal

Koninkrijksteam U23 verslikt zich in laatste inning in Australië

Foto: Bob Prins

Koninkrijksteam U23 verslikt zich in laatste inning in Australië

Team Kingdom of the Netherlands U23 heeft op dinsdag op het WK U23 in Taiwan verloren van Australië. Lange tijd leek het Koninkrijksteam op weg naar een belangrijke zege op weg naar de Super Round, maar in de laatste inning ging het mis.

Tot twee keer toe nam Australië vroeg in de wedstrijd een voorsprong. In de eerste inning scoorden zij op een wilde worp van starter Klevert Martina en in de vierde inning op een RBI-double van Clayton Campbell. Het Koninkrijksteam kwam echter twee keer snel langszij: in de tweede inning scoorde Kaeber Rog op een honkslag van Lenin Ashby en een daaropvolgende veldfout de gelijkmaker.

Nadat de Australiërs opnieuw de voorsprong genomen hadden, was het in de gelijkmakende vierde slagbeurt Jeandro Tromp die met een clutch two-run double de achterstand omboog in een 3-2 voorsprong.

Die voorsprong bleef dankzij twee sterke innings van reliever Kevin Bakker tot de zevende inning op het scorebord staan. In die zevende inning ging het echter toch nog helemaal mis. Closer Jiorgeny Casimiri kreeg van de openingsslagman direct een honkslag tegen en maakte dankzij een sac bunt nog wel de eerste nul van de inning, maar kreeg hierna een nieuwe honkslag tegen, waarop Australië de gelijkmaker scoorde.

De Australische rally was echter nog niet klaar. Via een comebacker lukte het Casimiri om de tweede nul van de inning te maken, maar de honkloper schoof op deze play door naar het derde honk. Toen even later Jarryd Dale een honkslag sloeg, namen de Australiërs de voorsprong. Het was het einde van de dag voor Casimiri, die vervolgens nog wel moest toezien dat zijn vervanger Nigel Calmes een RBI-double tegen kreeg.

Met 5-3 achter in de zevende inning was er een hele grote rally nodig om deze wedstrijd nog te winnen. Daar kwam Oranje nog aardig dichtbij. Met twee uit en Tyriq Kemp (honkslag) op het honk sloegen Darryl Collins en Shervyen Newton honkslagen. Op de hit van Newton scoorde Kemp de 5-4. Tommy van de Sanden volgde met een infield hit en zo kwamen de honken vol met twee uit. Een honkslag zou zeer waarschijnlijk een walk-off overwinning betekenen, maar die honkslag bleef helaas uit en zo won Australië met 5-4.

Australië lijkt de winning mood te pakken te hebben, want zij staan op het moment van schrijven met 6-0 voor tegen Puerto Rico in de vierde inning. Als zij deze wedstrijd winnen, is de stand in de poule als volgt:

  1. Zuid Korea 4 W – 0 L
  2. Australië 2 W – 2 L
  3. Mexico 2 W – 2 L
  4. Puerto Rico 2 W – 2 L
  5. Koninkrijksteam 1 W – 3 L
  6. Cuba 1 W – 3 L

Met morgen nog op het programma:
Cuba – Australië (4.00 uur NL tijd)
Puerto Rico – Koninkrijksteam (6.30 uur NL tijd)
Mexico – Zuid-Korea (9.00 uur NL tijd)

Het is niet ondenkbaar dat zowel het Koninkrijksteam als Puerto Rico en Mexico op twee overwinningen en drie nederlagen eindigen. Het is zelfs mogelijk dat de nummers twee tot en met zes op twee wins en drie losses eindigen. In dat geval moet er nog flink gerekend worden om te bepalen wie er naar de Super Round gaan. In elk geval is het erg belangrijk dat het Koninkrijksteam de laatste groepswedstrijd morgen wint van Puerto Rico en dan bij voorkeur met ruime cijfers. Dan is er in theorie nog een kans dat zij de Super Round bereiken.

Fotoverslag: Bob Prins

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal