Honkbal

Koninkrijskteam U23 in extra innings langs Puerto Rico; niet naar Super Round

Darryl Collins scoort voor het Koninkrijksteam (Foto: Bob Prins)

Koninkrijskteam U23 in extra innings langs Puerto Rico; niet naar Super Round

Om uitzicht te houden op de Super Round moest Team Kingdom of the Netherlands vandaag in de laatste wedstrijd van de groepsfase van het WK U23 in Taiwan winnen van Puerto Rico. In dat geval is Oranje nog altijd afhankelijk van andere resultaten, maar de opdracht waarmee zij het veld in gestuurd werden, voerden zij uit. Puerto Rico werd met 4-1 verslagen.

Dylan Farley maakte zijn tweede start van het WK en kreeg in vier innings slechts één run tegen. Die run kwam in de vierde inning en was op dat moment de gelijkmaker. In de eerste helft van de vierde inning had het Koninkrijksteam namelijk een 1-0 voorsprong genomen op een grondbal van Max Kops. Darryl Collins stond op het derde honk en ging op het moment van contact naar de thuisplaat. De aangooi van de korte stop op thuis leek op tijd te zijn, maar Collins ontweek knap de tikactie van de Puerto Ricaanse catcher en scoorde het eerste punt van de wedstrijd.

Puerto Rico kreeg vroeg in de wedstrijd meer scoringskansen dan het Koninkrijksteam, maar goede defense hield de ploeg in de wedstrijd. Een inning ending double play met lopers op eerste en derde honk en bijvoorbeeld deze prachtige play van Tyriq Kemp:

In de vijfde inning nam reliever Nigel Calmes het werpen over van Dylan Farley en ook hij had een uitstekende outing. Drie innings lang kwam hij nauwelijks in de problemen en zo gaf hij zijn slagploeg de kans om de wedstrijd te winnen. Dat lukte niet in de reguliere zeven innings en zo kwam er een tie break aan te pas.

Daarin waren Tyriq Kemp en Delano Selassa de honklopers en was Darryl Collins de eerste slagman. Hij kreeg de opdracht om te stoten en dat pakte goed uit, want zijn goede bunt werd door de Puerto Ricaanse catcher opgepakt en langs het eerste honk het rechtsveld in gegooid. Kemp en Selassa scoorden op de fout en zo pakte het Koninkrijksteam de voorsprong.

Collins scoorde even later zelf de 4-1 op de fielder’s choice van Max Kops, die zo zijn tweede RBI van de wedstrijd pakte. In de gelijkmakende slagbeurt openden de Puerto Ricanen op Nigel Calmes nog hoopvol met een honkslag, maar met de bases loaded en nul uit volgden een infield fly, een strikeout en een vangbal in het midveld en zo was de tweede overwinning van dit WK een feit.

Het zou echter niet genoeg zijn voor plaatsing voor de Super Round. Het Koninkrijksteam is op de vierde plaats in Groep B geëindigd en gaat de komende dagen spelen om de zevende plaats te pakken. Het goede nieuws is dat Cuba en Puerto Rico, de twee teams waarvan Oranje won, op de vijfde en zesde plaats eindigden. De punten uit de onderlinge wedstrijden worden meegenomen naar de volgende ronde.

De tijden van de wedstrijden uit de zogenaamde ‘Placement Round’ zijn nog niet bekend, maar het Koninkrijksteam neemt het daarin op tegen nummer 4 Venezuela, nummer 5 Duitsland en nummer 6 Zuid-Afrika.

Bekijk hieronder het fotoverslag van Bob Prins. De samenvatting van de overwinning op Puerto Rico zie je op Honkbalsoftbal.tv!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal