Honkbal

Venezuela in eerste wedstrijd Placement Round te sterk voor Koninkrijksteam U23

Foto: Bob Prins

Venezuela in eerste wedstrijd Placement Round te sterk voor Koninkrijksteam U23

Heel vroeg in de Nederlandse ochtend speelde Team Kingdom of the Netherlands U23 de eerste wedstrijd van de Placement Round, waarin wordt gestreden om de zevende tot en met de twaalfde plaats op dit WK. Venezuela, de nummer vier uit Groep A, was de eerste tegenstander van het Koninkrijksteam.

Venezuela, dat vorig jaar in Mexico nog wereldkampioen werd in deze leeftijdscategorie, begon goed aan deze wedstrijd. Op het werpen van starter Jayden Gonesh scoorden zij in elk van de eerste drie innings een run. Dat gebeurde in de eerste inning op een bases loaded balk van Gonesh, in de tweede inning op een fout en in de derde inning, nadat Gonesh inmiddels was vervangen door Koen Postelmans, op een double play.

Postelmans hield de Venezolanen in zijn vier innings (0R, 3 H, 1 BB, 1 K) in relief vervolgens knap in bedwang en gaf daarmee zijn slagploeg de kans terug te komen in de wedstrijd. Dat bleek tegen pitchers Carlos Naveda en Carlos Valero echter makkelijker gezegd dan gedaan.

In de derde inning sloeg Tyriq Kemp op starter Naveda een honkslag, maar hij strandde op het eerste honk. Het zou de enige Oranje honkslag van de wedstrijd worden. De enige andere honkloper van de wedstrijd werd Darryl Collins, die in de vierde inning vier wijd kreeg.

Zo ging de eerste wedstrijd van de Placement Round redelijk kansloos met 3-0 verloren. Morgen om 8.00 uur (NL tijd) is Zuid-Afrika, dat nog niet gewonnen heeft dit WK, de volgende tegenstander. Op zaterdag om 11.00 uur volgt dan de laatste wedstrijd tegen Duitsland.

Foto’s: Bob Prins

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal