Honkbal

Monsterzege voor Koninkrijksteam U23 op WK

Foto: Bob Prins

Monsterzege voor Koninkrijksteam U23 op WK

In de voorlaatste wedstrijd van het WK U23 in Taiwan heeft Team Kingdom of the Netherlands U23 een ware monsterzege geboekt. Het Koninkrijksteam boekte in de wedstrijd tegen Zuid-Afrika de grootste overwinning van het toernooi tot nu toe. De Zuid-Afrikanen, die nog geen wedstrijd wonnen op dit WK, werden met 17-3 verslagen.

Dat het geen spannende wedstrijd zou worden, werd al vrij snel duidelijk. In de eerste inning kreeg starter Scott Prins nog wel twee honkslagen tegen, maar hij kwam zonder schade uit de inning. Direct daarna in de gelijkmakende eerste slagbeurt brak Oranje het duel open. Darryl Collins en Shervyen Newton sloegen honkslagen, maar er vielen al snel twee nullen. Het was Jair van Borkulo, vandaag de eerste honkman, die met zijn honkslag naar het linksveld het eerste punt over de thuisplaat sloeg. Na een vrije loop voor Lenin Ashby liepen de honken vol en daar maakte Jeandro Tromp dankbaar gebruik van.

Tromp, die sowieso een uitstekend toernooi speelt, sloeg met een tweehonkslag nog eens twee runs over de thuisplaat, maar het hoogtepunt van de inning moest nog komen. Dat was namelijk de 3-run homerun van catcher Yurdion Martie, die al in de eerste inning zorgde voor een 6-0 voorsprong.

Een inning later sloeg ook Shervyen Newton een homerun (solo) en pikten opnieuw Tromp (bases loaded walk) en Martie (sac fly) RBI op. Met nog eens vijf runs in de derde inning en drie in de vierde inning liep het Koninkrijksteam uit naar een ware monsterzege. Scott Prins (4 IP, 2 ER) en Luuk ter Beek (1 IP, 1 R) konden cruisend naar het vervroegde einde van de wedstrijd werken.

Aanvallende uitblinkers waren Darryl Collins (3 uit 4, 3 R, 3B), Jair van Borkulo (2 uit 3, 3 R, 3 RBI), Jeandro Tromp (2 uit 3, 2 R, 5 RBI, 2B, 3B) en Yurdion Martie (1 uit 1, 2 R, 4 RBI, HR).

Omdat Venezuela vandaag van Cuba verloor, bestaat er nog een kans dat het Koninkrijksteam het WK afsluit met een zevende plaats. Daarvoor moet het zelf in elk geval winnen van Duitsland morgen om 11.00 uur (NL tijd) en moet Puerto Rico winnen van Venezuela. In dat geval eindigen Puerto Rico en het Koninkrijksteam op gelijke hoogte, maar heeft Oranje het voordeel van het onderlinge resultaat.

Het onderstaande fotoverslag is van Bob Prins. De highlights van de monsterzege op Zuid-Afrika zie je op Honkbalsoftbal.tv.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal