Honkbal

Koninkrijksteam U23 verslaat Duitsland, sluit WK af met achtste plaats

Foto: Bob Prins

Koninkrijksteam U23 verslaat Duitsland, sluit WK af met achtste plaats

In de laatste wedstrijd van het WK U23 in Taiwan stond er voor Team Kingdom of the Netherlands U23 nog een clash met onze Oosterburen op het programma. In de wedstrijd tegen Duitsland kon met een overwinning de hoogste klassering ooit op een WK U23 binnengesleept worden.

De zevende plaats was door de overwinning van Venezuela op Puerto Rico eerder op de dag niet meer haalbaar, maar met winst tegen Duitsland zou Puerto Rico wel voorbijgestreefd worden voor de achtste plaats.

Bondscoach Sidney de Jong koos in dit duel tegen zijn oud-collega Steve Janssen (bondscoach van Duitsland) voor Aaron de Groot als starter. Die betaalde dit vertrouwen meer dan terug met opnieuw een zeer sterke outing. In drie shutout innings kreeg de pitcher van Curaçao Neptunus geen honkslag tegen en gooide hij vier keer drie slag. Het leverde hem geen win op, want het scoren begon pas toen hij op de heuvel was vervangen door Kevin Bakker.

In de vierde inning kreeg Jair van Borkulo met één uit vier wijd en volgde Jeandro Tromp met een honkslag (hij zou het WK eindigen met een slaggemiddelde van .400). Nadat catcher Yurdion Martie met drie slag de tweede nul werd, kwam Delano Selassa door met een clutch two-out RBI double.

In de volgende slagbeurt zorgden Shervyen Newton (double) en Tommy van de Sanden (honkslag) voor lopers op het tweede en derde honk met één uit. Schijn van de Duitse werper en een sac fly van aangewezen slagman Lenin Ashby zorgden in deze vijfde inning voor nog eens twee runs.

Kevin Bakker gooide net als Aaron de Groot drie shutout innings en pakte de win. De save ging in het laatste duel naar closer Jefrem Leon, die in een perfecte zevende inning twee strikeouts gooide. Team Kingdom of the Netherlands eindigt het WK met een 3-0 overwinning en pakt daarmee de achtste plaats.

Dat is de hoogste eindklassering ooit voor een Koninkrijksteam op een WK U23 na een negende plaats in 2014 en twee tiende plaatsen in 2018 en 2021. Met vier overwinningen en vier nederlagen was het een degelijk toernooi, maar de nederlaag tegen Australië, waardoor de Super Round – en daarmee de top-6 – gemist werd, zal nog wel even voor een bittere nasmaak zorgen.

De finale van het WK gaat op zondag tussen Japan en Zuid-Korea.

Onderstaande foto’s zijn van Bob Prins. De highlights uit de 3-0 overwinning op Duitsland zie je op Honkbalsoftbal.tv!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal