Jair Jurrjens gooide tijdens de WBC drie wedstrijden voor het Koninkrijksteam

Honkbal

Jair Jurrjens vervolgt loopbaan in Venezuela


Foto: © Henk Seppen

Jair Jurrjens vervolgt loopbaan in Venezuela

Voor het eerst sinds lange tijd is er weer een topspeler uit het Koninkrijk actief in de Venezolaanse competitie. Het is Jair Jurrjens die in de Winter League van start gaat voor Tigres de Aragua. Het team speelt zijn thuiswedstrijden in het José Pérez Colmenarez stadion in Maracay met een capaciteit van ruim 12.000 plaatsen.

Jurrjens was in het verleden – behalve voor het Koninkrijksteam – ook actief voor verschillende Major League organisaties (o.a. Detroit Tigers, Atlanta Braves, Baltimore Orioles en Colorado Rockies). Ook speelde hij in de Independent Atlantic League en de Mexican League.


Jurrjens heeft tijdens zijn verblijf in de Major League een W/L record opgebouwd van 53-20 bij een ERA van 3.72.

Jurrjens gaf in een eerder interview al aan zeer onder de indruk te zijn van de kwaliteit van de Venezolaanse competitie.

Over zijn rol in het team wil hij nog weinig kwijt. Wel geeft hij aan de ‘rookies’ zoveel mogelijk te begeleiden en er – samen met zijn teamgenoten – alles aan te doen om de eerste plaats in de competitie van de Winter League te zullen veroveren.

Nog één bijzonder detail over het honkbal in Venezuela. Door sancties die oud-president Trump tegen Venezuela (in casu haar president Maduro) heeft afgekondigd, is het Amerikaanse spelers niet toegestaan om in de Venezolaanse competitie te spelen.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal