HB Hoofdklasse

Joshua Zara is de nieuwe hoofdcoach van RCH Memorie Sieraden

Foto: Saycheese Fotografie

Joshua Zara is de nieuwe hoofdcoach van RCH Memorie Sieraden

RCH Memorie Sierraden heeft in 2023 een nieuwe hoofdcoach. Het bestuur van de vereniging, die in 2022 na lange afwezigheid sterk terugkeerde in de Hoofdklasse, heeft in Joshua Zara de opvolger gevonden van de vertrokken Nick Heij.

Onder leiding van Heij werd in de reguliere competitie in 2022 als promovendus op verrassende wijze de zesde plaats bereikt. Het hoogtepunt was waarschijnlijk de historische comeback tegen L&D Amsterdam in de eerste speelronde toen een 18-3 achterstand werd omgeturnd in een 24-18 overwinning.

Toch besloot Heij na het seizoen te stoppen en moest RCH op zoek naar een nieuwe manager. In die zoektocht kwam het uit bij oud-speler Joshua Zara. De Arubaan was infielder voor RCH toen het in de Eerste Klasse speelde en heeft als speler van ADO en Twins Oosterhout ervaring in de Hoofdklasse.

Als coach heeft Zara alleen ervaring op lager niveau en zal hij voor RCH debuteren op het hoogste niveau. Zijn technische staf zal in de komende weken nog invulling krijgen. Eerder kondigden ook Twins Oosterhout (Rob Hendriks), Amsterdam Pirates (Mervin Gario), Curaçao Neptunus (Gregory Muller) en Hoofddorp Pioniers (Jasper de Jong) al nieuwe hoofdcoaches aan. DSS/Kinheim heeft nu als laatste team nog geen hoofdcoach voor 2023 bekendgemaakt.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse