HB Hoofdklasse

DSS/Kinheim stelt Etienne Meijer aan als hoofdcoach

DSS/Kinheim stelt Etienne Meijer aan als hoofdcoach

Met ingang van het nieuwe seizoen 2023 heeft DSS/Kinheim een nieuwe hoofdcoach voor het Hoofdklasse team. De beide besturen van DSS en Kinheim hebben Etienne Meijer aangesteld. Meijer is geen onbekende in honkballand, maar wel nieuw in de Hoofdklasse als hoofdcoach. Hij volgt Michael Crouwel op die na vele jaren als coach van Kinheim en DSS/Kinheim afgelopen seizoen afscheid heeft genomen.

Etienne Meijer is een bekend gezicht bij beide verenigingen. In de jaren ’80 kwam hij van Flags naar Kinheim om in de jeugd te spelen. Dit eindigde voor hem in een plek in het Hoofdklasse team van Kinheim, waar hij drie jaar in speelde. Vervolgens maakte hij begin jaren ’90 nog zes jaar deel uit van RCH in de Hoofdklasse. Na zijn loopbaan als speler werd Meijer coach. Zo coachte hij bij de jeugd van DSS het team van zijn zoon, waarin ook een aantal spelers die nu in DSS/Kinheim 1 spelen, destijds door hem gecoacht werden.

Na zijn honkbalcarrière is Meijer gaan softballen en speelde hij in het Nederlands heren softbalteam. Vorig jaar was Etienne speler/coach van het Nederlands slowpitch softbalteam.

Meijer kan niet wachten om van start te gaan: “Ik heb veel zin om komend seizoen aan de slag te gaan met de hele spelersgroep en staf om er het maximale uit te halen in het nieuwe seizoen”.

Het bestuur van beide verenigingen is zeer tevreden met zijn aanstelling: “Etienne’s ervaring, als speler, coach, maar ook als manager geeft ons veel vertrouwen en we zijn ervan overtuigd dat hij goed in staat zal zijn om de weg die wij als clubs drie jaar geleden samen zijn ingeslagen voort te zetten en uit te bouwen naar een volgend niveau in onze ontwikkeling.”

DSS/Kinheim eindigde onder leiding van Mike Crouwel de afgelopen twee seizoenen op de vijfde plaats en hoopt hierop met Meijer voort te kunnen borduren.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse