Kingdom Series 2022

Succesvolle lancering van het Kingdom Talentfonds op Curaçao

Succesvolle lancering van het Kingdom Talentfonds op Curaçao

In het Landhuis Groot Kwartier, de thuishaven van KNBSB-partner Trustmoore, is op vrijdag 4 november het Kingdom Talentfonds gelanceerd. Trustmoore en de KNBSB hebben dit fonds met behulp van het Nationaal Fonds voor de Sport het Kingdom Talentfonds opgestart. Het Kingdom Talentfonds is een fonds waarvan alle honkbal- en softbaltalenten binnen het Koninkrijk gebruik kunnen maken en biedt talenten naast het ontwikkelen van hun honkbal- en softbaltalent, ook de mogelijkheid om in sociaal opzicht te groeien, te studeren en een diploma te halen.

Ten overstaan van ca. 50 genodigden vertelde algemeen directeur van de KNBSB Stefaan Eskes over de achtergrond van honkbal en softbal in het Koninkrijk der Nederlanden en hoe onze nationale teams in de laatste decennia dankzij een intensieve samenwerking tussen de verschillende delen van het Koninkrijk tot de wereldtop uitgegroeid zijn.

Om die verregaande samenwerking nog een stap te verdiepen is nu het Kingdom Talentfonds in leven geroepen. Het doel van het Kingdom Talentfonds is het bieden van perspectief, onafhankelijk van waar het talent vandaan komt en wat zijn of haar achtergrond is. Talenten vanuit het hele Koninkrijk krijgen dankzij het Kingdom Talentfonds de gelegenheid om binnen het Talent TeamNL honkbal- en softbalprogramma fulltime te kunnen sporten, te studeren en te wonen. Met name de twee laatste componenten zijn belangrijk in de ontwikkeling en de toekomst van onze talenten.

Het Talent TeamNL honkbal- en softbalprogramma in Amsterdam faciliteert de ideale omgeving voor honkbal- en softbaltalenten van 16 t/m 18 jaar om het volle potentieel uit zichzelf te halen. 

In een samenwerking van NOC*NSF, Topsport Amsterdam en de KNBSB wordt voorzien in de beste coaches, specialisten, studiebegeleiders en medische staf.  

Een uniek programma, waarin alles gesitueerd wordt op één locatie met optimale indoor en outdoor faciliteiten voor sport-specifieke training, conditie-, kracht- en mentale programma’s. Jiorgeny Casimiri, voormalig talent uit het Talent TeamNL Center en inmiddels profwerper, vertelde over zijn ervaringen in het programma en waarom het voor hem zo belangrijk was.

Even later vertelde Ben Thijssen, coach van Team Kingdom of the Netherlands en de Curaçao Baseball Academy, wat er – mede dankzij de samenwerking met de KNBSB – in het Caribisch deel van het Koninkrijk allemaal gebeurt op het gebied van talentontwikkeling. Hij gaf aan 100% achter het initiatief van het Kingdom Talentfonds te staan en riep de genodigden op vooral direct te doneren. Temeer ook omdat een deel van de opbrengsten zal worden ingezet om de opleiding van talenten, coaches en scheidsrechters en het optimaliseren van de faciliteiten op Curaçao via de Curaçao Baseball Development Foundation.

Het Kingdom Talentfonds zorgt namelijk voor een financiële bijdrage aan diverse talentontwikkeling-initiatieven die niet vanuit eigen bijdragen van talenten en ouders bekostigd kunnen worden. Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk talenten vanuit het gehele Koninkrijk de programma’s kunnen volgen, zijn financiële middelen nodig. Daarom lanceerden Trustmoore, de KNBSB en het Nationaal Fonds voor de Sport op vrijdag het Kingdom Talentfonds. 

Het fonds zal gevuld worden door donaties, giften en sponsoring, waarvan het eerste deel al tijdens deze lancering binnenstroomde. Bent u ook geïnteresseerd of wilt u doneren? Dat kan via www.kingdomtalentfonds.nl.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Kingdom Series 2022