Honkbal

Hensley Meulens is de nieuwe hitting coach van de Colorado Rockies

Foto: Louie Jay Sienders

Hensley Meulens is de nieuwe hitting coach van de Colorado Rockies

Hensley Meulens ruilt de New York Yankees in voor de Colorado Rockies. In het seizoen 2023 wordt hij de hitting coach van het team in Denver, Colorado. Dat maakte hij bekend tijdens de persconferentie van de door hem georganiseerde Curaçao Baseball Week. Het is een promotie ten opzichte van de rol als assistent hitting coach die Meulens in 2022 bij de Yankees vervulde.

Bij de Yankees, het team waarvoor hij debuteerde als Major League speler, kende Meulens als assistent hitting coach een mooi seizoen, waarin hij onderdeel uitmaakte van een van de beste offensieve seizoenen ooit. Aaron Judge verbrak, in een seizoen waarin slaggemiddelden opnieuw zakten, het franchise record en het American League record in homeruns en voerde de American League en de volledige Major League aan in vrijwel elke aanvallende statistiek.

Het is ongetwijfeld een van de redenen dat ‘Sir Bam Bam’ deze winter zeer in trek was voor verschillende functies rondom Major League Baseball. Zijn keuze is, tot teleurstelling van de Yankees, gevallen op de functie van hitting coach bij de Colorado Rockies. Het is een promotie ten opzichte van zijn rol bij de Yankees en in de Major League is het gangbaar dat een club dan meewerkt aan een vertrek.

Bij de Rockies krijgt Meulens de lastige taak om zijn team zowel in Denver, op hoogte en met ijle lucht, als in uitwedstrijden te laten slaan. Vaak hebben de Rockies daar moeite mee, maar Meulens is een ervaren hitting coach en won in die rol met de San Francisco Giants drie keer de World Series. De bekendste speler waar Meulens mee gaat werken in Colorado is op dit moment linksvelder Kris Bryant, die met de Cubs in 2016 de World Series won.

Of de overstap van Meulens impact heeft op zijn rol als manager van Team Kingdom of the Netherlands tijdens de World Baseball Classic in 2023 is nog niet duidelijk. Zelf hoopt Meulens uiteraard dat hij deze kans van de Rockies krijgt.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal