Honkbal

World Baseball Classic wordt het laatste kunstje van Balentien

Foto: Louie Jay Sienders

World Baseball Classic wordt het laatste kunstje van Balentien

Wladimir Balentien is de eerste speler die zich heeft gecommitteerd aan deelname aan de World Baseball Classic met Team Kingdom of the Netherlands. De veteraan vertelde dit in een Spaanstalig interview na een van zijn wedstrijden met Gigantes del Cibao in de Dominicaanse competitie.

In datzelfde interview geeft Coco Balentien aan hierna zijn honkbalschoenen aan de wilgen te zullen hangen. Balentien zal voor de derde keer uitkomen op een World Baseball Classic, na eerdere deelnames in 2013 en 2017. Vooral die laatste editie is voor Balentien, die verder op de Olympische spelen van 2004, de Premier12 van 2015 en de Honkbalweek Haarlem van 2022 voor Team Kingdom of the Netherlands uitkwam, een memorabel toernooi. Met homeruns tegen Japan, Cuba en Puerto Rico speelde hij een zeer belangrijke rol in het bereiken van de halve finale.

Momenteel speelt Balentien nog op het hoogste niveau in de Dominicaanse Republiek en sloeg hij afgelopen nacht zijn tweede homerun van het seizoen in de van hem bekende stijl: heel hard en heel ver.

De World Baseball Classic van 2023 wordt voor Balentien dus het laatste toernooi in zijn professionele loopbaan. Een loopbaan waarin hij in Major League Baseball uitkwam voor de Seattle Mariners en de Cincinnati Reds en in de Japanse NPB het single season record voor meeste homeruns van de legendarische Sadaharu Oh verbrak.

Een prachtige carrière die hopelijk afgesloten wordt met een net zo mooi toernooi met het Koninkrijksteam.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal