SB Hoofdklasse

Damishah Charles van Amsterdam Pirates naar Neptunus

Damishah Charles van Amsterdam Pirates naar Neptunus

Met ingang van het nieuwe seizoen komt international Damishah Charles over van Amsterdam Pirates en vervolgt haar sportieve carrière bij Neptunus.

Charles, al jaren een vaste waarde bij het Koninkrijksteam, is het prototype van een utility speelster. Ze kan zonder problemen op acht verschillende posities worden ingezet; alleen pitchen heeft zij nog niet eerder gedaan. Ze is een geweldige atleet, die vaak garant staat voor spectaculaire acties.

Ook aanvallend is zij een fenomeen. In het afgelopen seizoen kwam zij voor Amsterdam Pirates tot 39 honkslagen uit 89 slagbeurten [.438]. In het hele seizoen lukte het slechts 5 (!) keer om haar met drieslag aan de kant te zetten.

Sterk in het slagperk

sinds haar debuut in 2013 heeft zij een lifetime average van .330. Van 2017 tot 2020 speelde de op sint Maarten geboren Damishah veel van haar wedstrijden in de Verenigde Staten. In 2017 en 2018 kwam zij uit voor Daytona State Falcons en in 2019 en 2020 voor Morgan State Bears.

Veel ervaring vanuit het Koninkrijksteam

Damishah neemt heel veel ervaring mee vanuit het Koninkrijksteam. Zo won ze in 2017 en 2022 de Europese titel. Ook werd ze in 2016 4de op het Wereldkampioenschap. Ook in 2018 speelde zij op het WK; het Koninkrijksteam werd toen 8ste in de eindrangschikking.

Damishah is de oudere zus van Nazira Charles die in 2018 13 wedstrijden het shirt droeg van Neptunus. Zij speelt nu voor Euro Stars.

Naast international Charles versterkt Neptunus zich met twee voormalig jeugdinternationals. Tammie Lijbers komt over van Sparks Haarlem en Keedy Florentina maakt de overstap van Euro Stars.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in SB Hoofdklasse