Honkbal Nieuws 2022

Winter League Nicaragua, met Bernadina en Tromp, 15 november van start

Winter League Nicaragua, met Bernadina en Tromp, 15 november van start

In Nicaragua staat de Winter League 2022-2023 op het punt van beginnen. Op dinsdag 15 november zijn de eerste wedstrijden tussen de vijf professionele honkbalteams die het land rijk is, geprogrammeerd. Die dag valt samen met het jubileum van het honkbal in Nicaragua.
Leones de Léon – de verrassende kampioen van de vorige editie – speelt dan thuis in Léon tegen verliezend finalist Gigantes de Rivas. De wedstrijd wordt gewoontegetrouw gespeeld in het Estadio Héroes y Martires de Septembre in Léon.

Manager Sandór Guido heeft een zo sterk mogelijk roster samengesteld. Standaard mogen er per wedstrijd maximaal vijf buitenlandse spelers worden opgesteld.

Jiandido Tromp en Roger Bernadina die vorig seizoen al tot de steunpilaren van de leeuwen hoorden, zijn na hun verplichtingen op Curaçao doorgereisd naar Léon om zich daarbij hun nieuwe team te voegen.
Verder zie ik veel bekende namen; de enige nieuweling is Sergio Umana, een pitching talent uit de Minor League organisatie van de Pittsburgh Pirates.

Tigres de Chinandega zorgt mogelijk nog voor een verrassing. Zij hebben bij de New York Yankees toestemming gevraagd om Jonathan Loásinga – een van de relievers uit hun Major League team – op te mogen stellen.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal Nieuws 2022