Honkbal

KNBSB Awards: Jeugdinternationals vallen in de prijzen, Rombley en Jongejan Coach van het Jaar

Danny Rombley ontvangt de prijs voor Coach van het Jaar (Honkbal) 2022

KNBSB Awards: Jeugdinternationals vallen in de prijzen, Rombley en Jongejan Coach van het Jaar

Op zaterdag 19 november werden in Nieuwegein tijdens het KNBSB Congres een aantal KNBSB Awards uitgereikt. De jaarlijkse awards voor de Honkbal en Softbal Hoofdklasse werden eerder dit jaar op het veld al uitgereikt, maar uiteraard zijn er nog andere awards te verdelen zoals bijvoorbeeld de Coach van het Jaar.

Bij de honkballers ging deze award naar Danny Rombley, die als Rookie coach met HCAW direct de landstitel won. Het was voor HCAW de eerste landstitel sinds 1996. Daarmee een zeer terechte uitverkiezing voor Rombley, die vorig jaar nog de Bill Arce Award won voor de meest talentvolle coach.

Aan de softbalkant werd bondscoach Ferenc Jongejan uitgeroepen tot Coach van het Jaar. Jongejan won met Team Kingdom of the Netherlands voor het eerst sinds 2017 het EK en werd eerder in de zomer al knap derde tijdens de Canada Cup.

De Bill Arce Award werd dit jaar uitgereikt aan een andere oud-international: Jeroen Sluijter. Sluijter is coach bij de Unicorns Baseball Academy en was een van de assistenten van Sidney de Jong bij Team Kingdom of the Netherlands U23.

Eerder werden al de awards voor jeugdinternationals uitgereikt. Daarvan zijn de video’s te zien op Honkbalsoftbal.tv:

Ron Fraser Award: Kendrey Maduro
Riet Vermaat Award: Esmee Ames
Bep van Beijmerwerdt Award: Sietske Drijvers
Egbert van der Sluis Memorial Trophy: Nienke Weis
Guus van der Heijden Memorial Trophy: Delano Selassa
Roel de Mon Award: Brandon Herbold

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal