Honkbal

Denzel Richardson wordt teamgenoot van Bernadina en Tromp in Nicaragua

Foto: Louie Jay Sienders

Denzel Richardson wordt teamgenoot van Bernadina en Tromp in Nicaragua

Vlak na de start van de Winter League 2022-2023 heeft manager Sandór Guido zijn voorlopig laatste buitenlandse speler vastgelegd. Het is Denzel Richardson – opnieuw een lid van het Koninkrijksteam, die Leones de Léon versterkt in haar race op weg naar prolongatie van de titel.
In het zojuist afgelopen seizoen in de Hoofdklasse was Richardson zowel Homerun King als MVP. Een uitstekende versterking dus.

Denzel Richardson

In zijn eerste wedstrijd – tegen Indios del Bóer in Managua – heeft hij direct zijn visitekaartje afgegeven. Aan slag 2 uit 4 en één RBI. Omdat er voldoende outfielders in het roster zijn opgenomen, zal Richardson voorlopig op gaan treden als designated hitter.

De competitie wordt in drie etappes afgewerkt en leidt eind januari 2023 tot een nieuwe kampioen. De finale wordt gespeeld in het nationale honkbalstadion in Manágua; de thuiswedstrijden van de leeuwen worden traditioneel verspeeld in het Estadio Héroes y Martires de Septembre, het grootste sportstadion van Nicaragua.
De eerstvolgende thuiswedstrijd is tegen Tigres de Chinandega en wordt 24 november gespeeld.

In Nicaragua is honkbal de nationale sport. Daarom worden de wedstrijden rechtstreeks op televisie uitgezonden; fans aan deze kant van de wereld kunnen de wedstrijden live via het eigen You Tube-kanaal van de club te volgen. De wedstrijden beginnen over het algemeen rond 01.00 uur Nederlandse tijd. Daarom is het wel belangrijk om rekening te houden met het tijdsverschil.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal