EK 2023

Loting voor EK Honkbal 2023 verricht

Loting voor EK Honkbal 2023 verricht

Het absolute hoogtepunt voor Team Kingdom of the Netherlands is in 2023 natuurlijk deelname aan de World Baseball Classic in maart. Het echte honkbalseizoen moet dan natuurlijk nog beginnen en aan het eind van dat seizoen volgt er nog een Europees Kampioenschap, waar het Koninkrijksteam de 25ste Europese titel uit de geschiedenis kan binnenslepen.

Het toernooi wordt van 24 september tot en met 1 oktober gespeeld in Tsjechië en in die week zullen zestien landen strijden om de Europese titel. Op zaterdag werd in Praag de loting voor het EK verricht en TeamNL werd als groepshoofd geloot in Groep C, waarin het Oekraïne, Kroatië en Frankrijk tegenkomt.

Ook Italië en Israël (Groep B en Groep D) zijn ook groepshoofd, maar de mooiste groep is waarschijnlijk Groep A met daarin Spanje en thuisland Tsjechië, die zijn gekoppeld aan Oostenrijk en Griekenland.

De nummers één en twee van de groepsfase gaan door naar de kwartfinale en van het Koninkrijksteam mag verwacht worden dat zij zich als groepswinnaar plaatsen. Het wedstrijdschema wordt op later moment door de organisatie bekendgemaakt.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK 2023