Honkbal

Vliegende start Leones de Léon in Winterleague Nicaragua

Vliegende start Leones de Léon in Winterleague Nicaragua

Eerder deze maand is de Winterleague in Nicaragua begonnen. Na wat opstartproblemen maakt Leones de Léon – het team van Bernadina, Tromp en Richardson – een vliegende start door wat resulteert in een eerste plaats op de ranglijst. Men is hard op weg om de winning streak uit 2007 (8 overwinningen) te evenaren en misschien wel te overtreffen.

Opvallend is dat er in het team maar weinig homeruns worden geslagen – welgeteld één tot nu toe. Dit gemis wordt ruimhartig gecompenseerd door veel honkslagen en veel scoren.

De beste slagman van het team is Roger Bernadina (Curaçao Neptunus) met een gemiddelde van .382. Nieuweling Denzel Richardsson volgt hem op de voet met .315. Een andere speler van het Koninkrijksteam (Jiandido Tromp) voert de ranglijstin vrije lopen aan met 10 stuks. De reliever met de beste resultaten van dit moment is Junior Tellez (1-0) en 3 saves.

Over ongeveer vier weken volgt het tweede bericht over de Nederlandse prestaties in den vreemde. Dan zijn er ook veel meer statistieken beschikbaar.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal