ECC 2023

HCAW organiseert in 2023 de European Champions Cup

Ook in 2023 worden bij de ECC volle tribunes verwacht bij HCAW (Foto: Alfred Cop Fotografie)

HCAW organiseert in 2023 de European Champions Cup

De European Champions Cup wordt begin juni 2023 georganiseerd door HCAW in Bussum (Gooise Meren). De Bussumers werden in 2022 voor het eerst in 24 jaar landskampioen en verzekerden zich daarmee ook van deelname aan de Europa Cup. De tweede Nederlandse deelnemer is Amsterdam Pirates en ook in Amsterdam zal een deel van de wedstrijden gespeeld worden.

Het belangrijkste Europese toernooi voor clubteams wordt jaarlijks in opdracht van de Europese bond WBSC Europe georganiseerd en vond in 2022 nog plaats in het Duitse Bonn. HCAW heeft deze winter na het behalen van de landstitel besloten een bid in te dienen dat werd ondersteund door de KNBSB en Amsterdam Pirates en op maandag maakte de WBSC Europe bekend dat het bid uit Bussum het winnende bid was. De exacte speeldata van het vijfdaagse toernooi worden later bekendgemaakt.

HCAW-voorzitter Bas Veerman is zeer verheugd dat de European Champions Cup volgend jaar in Bussum gespeeld wordt: “Ik ben ontzettend blij dat wij na het behalen van de landstitel nu ook de organisatie van de Europa Cup hebben weten binnen te halen. Het is een prachtig podium voor onze spelers om zich te laten zien en nu het in Bussum is kunnen al onze super enthousiaste supporters vijf dagen genieten van internationaal tophonkbal.

Ook voor ons als club is het een mogelijkheid om te laten zien dat wij samen met de KNBSB een mooi groot internationaal event kunnen neerzetten voor het team, onze leden, voor heel honkballend Nederland en voor inwoners van de gemeente Gooise Meren. Het moet één groot feest worden.”

De laatste keer dat de European Champions Cup in Nederland plaatsvond was in 2018 toen Neptunus in Rotterdam de host was. Dat jaar won Curaçao Neptunus het toernooi en daarmee zijn de Rotterdammers voorlopig ook de laatste Nederlandse winnaar. Aan HCAW en Amsterdam Pirates de taak om daar komend jaar in eigen huis verandering te brengen.

Het wedstrijdschema, verdeeld over de velden van HCAW en Amsterdam Pirates, zal in een later stadium bekend gemaakt worden.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in ECC 2023