Honkbal

Ook JC Sulbaran meldt zich in Nicaragua voor Winter League

Foto: Louie Jay Sienders

Ook JC Sulbaran meldt zich in Nicaragua voor Winter League

Met Juan Carlos Sulbaran is er een vierde topspeler uit het Koninkrijksteam afgereisd naar Nicaragua om daar zijn honkbalcarrière te vervolgen. Sulbaran was het afgelopen seizoen actief voor Curaçao Neptunus uit Rotterdam.

In Nicaragua gaat hij spelen voor Indios del Bóer uit Managua. De recordkampioen van de Nicaraguaanse winterleague. Zij wisten de titel in totaal achtmaal te winnen. Het team (en hun fans) wordt in de regel aangeduid als ‘La Tribu’ of ‘The Tribe’.

De Indios zijn opgericht in 1905 en zijn daarmee met één van de oudste honkbalteams van Midden-Amerika dat zijn thuiswedstrijden speelt in het Dennis Martinez National Stadium in Managua.

In Nicaragua komt hij teamgenoten bij het Koninkrijksteam Denzel Richardson, Roger Bernadina en Jiandido Tromp tegen. De eerstvolgende onderlinge ontmoeting tussen beide teams is op 3 december.

Naast deze vier mannen zijn (of waren) ook al eerder Chadwick Tromp, Didi Gregorius, Coco Balentien, Jair Jurrjens, Wendell Floranus, Franklin van Gurp en Hendrik Clementina actief in verschillende winter leagues.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal