Softbal

Eva Voortman is de nieuwe Softbal Pitching Talent Trainer van de KNBSB

Foto: Louie Jay Sienders

Eva Voortman is de nieuwe Softbal Pitching Talent Trainer van de KNBSB

Eva Voortman versterkt het Talent Team NL trainersteam als de nieuwe Pitching Talent Trainer voor de softbalsters. De pitcher van Team Kingdom of the Netherlands Women’s Fastpitch gaat naast haar loopbaan als speelster de grootste talenten in Nederland begeleiden in het Talent Team NL-programma.

Voortman is al jarenlang een vaste waarde in de nationale selectie, waarmee zij in 2016 een historische vierde plaats op het WK bereikte en dit jaar nog Europees Kampioen werd, en kwam als professionele pitcher al eens uit in zowel de Japanse als de Taiwanese competitie.

Naast haar schat aan ervaring op het veld heeft de MVP van het EK 2022 aan de Vrije Universiteit een Bachelor in Bewegingswetenschappen en een Master in High Performance Coaching behaald. Voortman deed via haar eigen Academy bovendien de laatste jaren al veel ervaring op als trainer.

Voortman kijkt uit naar een mooie uitdaging: “Ik vind het heel mooi dat ik het vertrouwen krijg om mezelf en natuurlijk vooral de pitching van Nederland verder te gaan ontwikkelen. Een mooie uitdaging om straks met z’n allen op die hoogste trede te staan met een persoonlijk verhaal.”

Voortman is een belangrijke toevoeging aan het team van het Talent TeamNL Center. Dat vindt ook Talent Coach Saskia Kosterink: “Wij zijn superblij zijn met de komst van Eva. Naast dat ze ons team komt versterken met al haar kennis over het pitchen, is het voor de speelsters natuurlijk supergaaf om van hun rolmodel training te krijgen en zo aan hun ontwikkeling en doelen te werken.”

Als Pitching Talent Trainer geeft Eva leiding aan het Talent TeamNL pitching programma en is zij medeverantwoordelijk voor de uitvoering van het technisch beleid en het Meerjaren Opleidingsplan. De rol als pitching coach bij het Koninkrijksteam U18 is voor Voortman niet te combineren met haar eigen actieve loopbaan als speelster. In haar voormalig teamgenoot bij Oranje Mariëlle Vleugels is echter een goede pitching coach aangesteld.

Vleugels stopte na dit seizoen, waarin zij met Oranje het EK won en met Olympia de Europa Cup en de nationale titel pakte, als speelster. Haar ervaring als pitcher zal zij nu overbrengen op de jonge talenten van Team Kingdom of the Netherlands U18.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal