Honkbal

Geen succesvol debuut voor Sulbaran in Nicaragua

Geen succesvol debuut voor Sulbaran in Nicaragua

Als vierde speler van het Koninkrijksteam is JC Sulbaran afgereisd naar Nicaragua. Hij doet daar in het team van Indios del Bóer – mee aan de Winter League van dit seizoen.

Juan Carlos Sulbaran

Dit weekend stond de eerste ontmoeting met regerend kampioen Leones de León op het programma. Bij Leones de León spelen eveneens drie leden van het Koninkrijksteam. Naar die ontmoeting werd dan ook reikhalzend uitgekeken. Bij Leones de Léon stond Jiandido Tromp niet in de line-up als gevolg van een hamstringblessure; Denzel Richardson en Roger Bernadina waren er wel bij.

Sulbaran kreeg direct in de eerste slagbeurt een 5-0 achterstand om de oren. Hierna hield hij Leones tot en met de vierde inning van scoren af. Na vier volledige innings werd hij vervangen met de cijfers: 3K-2BB-6H (ERA: 11.25) vervangen.

Na afloop van de wedstrijd kreeg het optreden van Sulbaran de kwalificatie ‘matig’. Dit was overduidelijk nog niet de prestatie waarop men had gehoopt. Indios del Boer – de ‘recordkampioen’ van Nicaragua – heeft een geweldig presterende slagploeg, maar op de heuvel zijn de prestaties minder. Verdediging en aanval zijn niet met elkaar in balans.

Toch nog winst voor Indios del Bóer

Dat de wedstrijd uiteindelijk toch nog met 8-9 door Indios del Bóer werd gewonnen, komt vooral voor rekening van de zeer sterke slagploeg waarover men kan beschikken. Het was catcher Oscár Hurtado die in de 9de slagbeurt voor het winnende punt zorgde.

De professionele honkbalcompetitie van Nicaragua bestaat uit vijf teams die elkaar in de eerste ronde van de competitie elk 30 maal ontmoeten. Na de wedstrijden van gisteravond ziet de ranglijst er als volgt uit:

  • Leones de Léon
  • Gigantes de Rivas
  • Indios del Bóer
  • Tren del Norte
  • Tigres de Chinandega

Vlak voor de jaarwisseling start de tweede ronde met vier van de vijf teams. Half januari 2023 spelen de twee overgebleven teams om het kampioenschap.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal