Honkbal

Ademar Rifaela is de vijfde international in de Winter League van Nicaragua

Foto: Alfred Cop

Ademar Rifaela is de vijfde international in de Winter League van Nicaragua

Ademar Rifaela is in Nicaragua ploeggenoot van Juan Carlos Sulbaran waar zij spelen voor het team van Indios del Bóer uit Managua. De linskhandige slugger is de vijfde speler van het Koninkrijksteam, die deze winter in Nicaragua uitkomt.

Hij heeft als linksvelder intussen vier wedstrijden in de hoofdmacht gespeeld. Aan slag is hij goed begonnen. In 18 slagbeurten kwam hij tot 7 honkslagen – een gemiddelde van .389. (SLG. .444).

Verdedigend kent hij een ongelukkige start door de eerste wedstrijd tegen Gigantes de Rivas; hij ging toen tweemaal in de fout. In de drie daaropvolgende wedstrijden speelde hij foutloos.

Eerste ronde competitie Nicaragua bijna voltooid
In de competitie, waar over twee weken de eerste ronde wordt beëindigd, is de spanning tussen de top-3 om te snijden. Gigantes de Rivas gaat aan de leiding met 11 overwinningen en 8 nederlagen (.579). Op de voet gevolgd door Indios del Bóer en Leones de Léon, elk met 10 zeges en 9 maal verlies (.526). De beide andere teams liggen iets verder achterop. Zij spelen in dit stadium geen rol van betekenis.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal