Roger Bernadina tijdens de wedstrijd van Leones de Leon tegen Gigantes de Rivas in de Winter League van Nicaragua

Honkbal

Leones de Léon presteert goed in eerste ronde Nicaraguaanse Winter League

Leones de Léon presteert goed in eerste ronde Nicaraguaanse Winter League

Nog even en dan is de eerste ronde van de Winter League baseball in Nicaragua alweer voorbij. Net als in vorig seizoen, vinden we Leones de Léon – het team van Roger Bernadina, Jiandido Tromp en Denzel Richardson, terug in de top van de ranglijst.

Ging vorig seizoen Tigres de Chinandega aan de leiding, dit seizoen is hun plaats overgenomen door Gigantes de Rivas. Opvallende derde is recordkampioen Indios del Bóer uit Managua. Hier spelen eveneens twee leden van het Koninkrijksteam (JC Sulbaran en Ademar Rifaela).

De prestaties van de Nederlanders bij Leones de Léon

Niet voor het eerst, is Roger Bernadina, in de Nederlandse competitie outfielder van Curaçao Neptunus, de beste man aan slag. Tot en met de wedstrijd van gisteravond komt hij tot een slaggemiddelde van 0,302 (SLG: 0,434). Het aantal homeruns van Rodger is over alle wedstrijden heen gemeten tot nu toe: 2. Daar staan veel honkslagen, tweehonkslagen en een enkele driehonkslag tegenover.
Zijn veldscore is 100%. Er zijn geen veldfouten geregistreerd.

Denzel Richardson – bij Leones afwisselend in de line-up als eerste honkman en designated hitter, komt aan een slaggemiddelde van 0,231(SLG: 0,269).

Jiandido Tromp – linksvelder bij Leones, heeft een aantal weken niet kunnen spelen door een hamstringblessure. Dat probleem is intussen in zoverre opgelost, dat hij dit weekend zijn vertrouwde positie in de line-up weer verwacht te kunnen innemen. Hij komt aan een slaggemiddelde van 0,283 (SLG: 0,326).
Saillant detail: onze landgenoot heeft een aantal weken de ranglijst met ‘meeste malen 4 wijd’ aangevoerd. Mede door de blessureperikelen is dat nu niet meer aan de orde.

Op het moment dat de tweede ronde van de competitie van start gaat, volgt ook de volgende prestatie-terugkoppeling. Dan worden ook de cijfers van de twee andere Koninkrijksteamspelers (bij Indios del Bóer) meegenomen.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal