Softbal

Koninkrijksteam ingedeeld in Spaanse Groep B bij WK Kwalificatie

Foto: Grega Valancic

Koninkrijksteam ingedeeld in Spaanse Groep B bij WK Kwalificatie

Met de Europese titel plaatste Team Kingdom of the Netherlands Women’s Fastpitch zich dit jaar voor de WK Kwalificatie. Tijdens dit toernooi is het Koninkrijksteam ingedeeld in Groep B, waarin komende zomer in Valencia door zes teams gestreden wordt om twee plekken op het WK van 2024.

De World Baseball and Softball Confederation (WBSC) kondigde in een eerder stadium al aan dat het WK een nieuwe opzet zou krijgen. Niet langer is een Europese titel goed voor gegarandeerde deelname aan het WK. In drie groepen wordt er door de beste landen van over de hele wereld gestreden om deelname aan het uiteindelijke WK.

Deze drie kwalificatietoernooien worden elk op een locatie in Europa gespeeld. Het toernooi van Groep A wordt gespeeld in Dublin, Ierland, Groep B in Valencia, Spanje en Groep C in Castions di Strada en Buttrio in Italië. Het Koninkrijksteam is ingedeeld in Groep B met naast gastland Spanje daarin ook Cuba en Puerto Rico, de winnaar van het Afrikaanse continentale kampioenschap en de nummer twee van Azië.

Acht landen plaatsen zich via de kwalificatietoernooien voor het WK van 2024, dat net als Groep C wordt gespeeld in Castions di Strada en Buttrio in Italië. Dit zijn de nummers één en twee van de drie kwalificatietoernooien en twee landen die een Wild Card krijgen. Één van de Wild Cards is weggelegd voor host Italië, voor het geval zij zich niet weten te kwalificeren. De andere Wild Card (of de twee Wild Cards wanneer de Italianen zich direct plaatsen) worden uitgereikt aan een nummer drie van de kwalificaties op basis van eindrangschikking op het voorgaande WK of de wereldranglijst van het afgelopen kalenderjaar.

Voor het Koninkrijksteam is de snelste weg naar plaatsing voor het WK een plek bij de top twee van Groep B, die van 18 tot en met 22 juli wordt gespeeld in Valencia.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal