Honkbal

Pedro Stro(o)p komt tijdens World Baseball Classic uit voor Koninkrijksteam

Pedro Stro(o)p komt tijdens World Baseball Classic uit voor Koninkrijksteam

De ervaren Major League reliever Pedro Strop heeft aangekondigd tijdens de World Baseball Classic van 2023 uit te komen voor Team Kingdom of the Netherlands. Strop, die met de Chicago Cubs in 2016 de World Series won, kwam in het verleden uit voor de Dominicaanse Republiek, maar is ook speelgerechtigd voor het Koninkrijksteam.

Strop groeide op in de Dominicaanse Republiek als zoon van een Dominicaanse moeder, maar zijn vader is Curaçaoënaar en daarom mag Strop, die volgens zijn Nederlandse paspoort (en Instagram handle @pstroop) overigens Stroop heet, voor Oranje uitkomen. Hij is niet de eerste die op verschillende World Baseball Classics van plan is uit te komen voor verschillende landen (in 2013 bereikte hij met de Dominicaanse Republiek nog de finale).

Alex Rodriguez is het bekendste voorbeeld van iemand die de overstap maakte van het ene land naar het andere. De bekende slugger speelde in 2006 voor Team USA en zou in 2009 uitkomen voor de Dominicaanse Republiek, maar een heupblessure gooide toen roet in het eten. Dichter bij huis vinden we Mike Bolsenbroek, die als speler uit de Duitse Bundesliga ooit uitkwam voor Duitsland in een kwalificatietoernooi, maar in 2017 met Oranje het hoofdtoernooi speelde.

De 37-jarige Strop speelde in de Major League voor de Texas Rangers, de Baltimore Orioles, de Chicago Cubs en de Cincinnati Reds. In dertien seizoenen kwam hij tot 561 outings, waarin hij als reliever 29-30 (W-L) ging met een ERA van 3.20 en 554 strikeouts in 505.2 innings. Zijn laatste wedstrijd op het hoogste niveau was op 16 april 2021.

Sindsdien gooide hij voornamelijk in de Dominicaanse Winter League, de gerenommeerde LIDOM, voor Léones del Escogido in Santo Domingo. In 12.2 innings deze winter heeft hij een ERA van 3.55 met dertien strikeouts.

Strop hoopt deze winter of later tijdens de World Baseball Classic een Major League contract te verdienen en heeft zijn zinnen gezet op een terugkeer op het hoogste niveau. Zowel op Twitter als op Instagram heeft Strop zelf inmiddels het bericht over zijn deelname aan de World Baseball Classic met Oranje gedeeld.

Wie is Pedro Strop? Hij vertelt over zijn achtergrond in deze video:

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal